Instagram: Op deze manier kan je voorgestelde posts uitschakelen

De app Instagram krijgt de laatste tijd heel wat kritiek over zich heen. De feed zou veel te veel op TikTok gaan lijken, waardoor mensen de foto’s van hun vrienden minder makkelijk zien. In dit artikel leggen we uit hoe je alle voorgestelde foto’s en video’s toch (tijdelijk) kan negeren.

Instagram-gebruikers zijn alsmaar minder te spreken over de app. Het begint meer en meer te focussen op originele content, video’s en creators, waardoor er nog maar weinig plek is voor doodgewone posts van vrienden en familie.

Om dat probleem aan te kaarten begonnen enkele gebruikers zelfs een actie, die ook door sterren als Kim Kardashian en Kylie Jenner wordt ondersteund. Instagram-topman Adam Mosseri reageerde al op die actie en liet weten dat de app ook in de toekomst zal blijven verdergaan met zijn plan. Toch bestaat er een manier waarop je de voorgestelde berg video’s en reclame kan ontwijken.

Tijdelijk negeren

We kennen het ondertussen allemaal al. Je bent rustig op Instagram aan het scrollen en krijgt ineens een hele lijst aan posts te zien van accounts die je niet eens volgt. Op dat fenomeen komt al een tijdje veel commentaar, maar toch is Instagram dus van plan om de focus op video en creators te behouden.

Om dat plan te slim af te zijn, en dus toch die foto’s van je vrienden te zien, bestaat er een simpele truc. Die truc zal je wel om de maand moeten herhalen, maar het zal je toch tijdelijk van alle voorgestelde posts verlossen.

Stappenplan

  • Scrol door je Instagram-feed tot je een voorgestelde post tegenkomt.
  • Klik op de drie bolletjes rechtsboven en kies de optie ‘Not interested’ of ‘Niet geïnteresseerd’.
  • Daarna is je post verborgen, waarna je op de optie ‘Snooze all suggested posts in feed for 30 days‘ of ‘Alle voorgestelde berichten in het overzicht 30 dagen snoozen’ kan klikken.
  • Op die manier ben je 30 dagen verlost van alle voorgestelde posts, al moet je het nadien wel terug herhalen.
Instagram
Meer
Lees meer...