Instagram wil niet dat je gestolen TikToks repost op Instagram Reels

De baas van Instagram, Adam Mosseri, heeft een aantal nieuwe updates uit de doeken gedaan. Met die updates zal de app zich meer gaan focussen op creators. Om die reden wil Mosseri dat die creators ook de juiste erkenning krijgen. Daarom raadt hij iedereen aan om niet langer TikToks te stelen om op Reels te zetten.

Instagram gaat een aantal aanpassingen doorvoeren binnen de app. Daarmee wil het meer focussen op het erkennen van de juiste creatives. Die veranderingen komen er in verschillende stappen.

Creativiteit

Om de juiste credits aan de juiste mensen te kunnen geven, komt Instagram binnenkort met een update. Op die manier wil de app het stelen van content tegengaan. En daarmee bedoelt het ook content van andere, niet met Meta verbonden, apps als TikTok. De laatste tijd kan je namelijk op de functie Reels heel wat video’s terugvinden die in de eerste plaats op TikTok stonden. Daar wil Instagrambaas Adam Mosseri nu iets aan doen.

Ten eerste gaat de tagfunctie voor iedereen binnenkort veranderen. Daarmee kan je in je foto mensen taggen met daarbij de juiste functie. Dat is vooral handig als je creatieve video’s of foto’s uit een fotoshoot deelt. Dan weet iedereen meteen wie er aan heeft gewerkt en wat die persoon juist heeft gedaan.

Originele content

Daarnaast gaat Instagram originele content ook meer aandacht geven. Op die manier wil het kopiëren tegengaan. “Als je met iets van nul begint, dan zou je er meer erkenning voor moeten krijgen. Toch zeker wanneer de rest gewoon iets overneemt van een andere persoon of app”, klinkt het bij Mosseri. Het is wel nog niet duidelijk hoe Instagram het onderscheid tussen originele en niet-originele content zou kunnen maken.

Met die nieuwe update wil Instagram vooral vermijden dat mensen hun favoriete TikToks blijven reposten op Reels. Dat gaat namelijk in tegen het idee van Meta om platformen te creëren voor creatieve mensen. Binnenkort zullen gestolen TikToks dus niet meer zo hoog kunnen scoren op Instagram en Reels.

Bekijk de video van Adam Mosseri hier:

Meer
Lees meer...