BTS officieel meest gevolgde groep op Twitter, Instagram en TikTok

De Zuid-Koreaanse boyband BTS mag opnieuw drie Guinness World Records toevoegen aan z’n al heel imposante collectie. Het gaat om drie records op sociale media die nog maar eens bewijzen hoe sterk de groep daar is.

BTS had al 25 Guinness World Records op z’n naam staan, maar dat zijn er nu op slag 28 geworden. De Zuid-Koreaanse groep heeft namelijk drie nieuwe records gebroken.

Twitter

Dat BTS groot is op Twitter moeten we jullie waarschijnlijk niet meer vertellen. Ook op jouw tijdlijn kom je waarschijnlijk wel accounts tegen met een kleine ‘⁷’ achter hun naam of een foto van een van de leden van BTS als profielfoto. Daarnaast was BTS ook verantwoordelijk voor de meest geretweette tweet en de meest gelikete tweet van 2021.

Het nieuwe record van Guinness World Records is dat van muziekgroep met het meeste volgers. Op dit moment heeft BTS op Twitter (@BTS_twt) meer dan 44,5 miljoen volgers. Verder heeft BTS nog twee Twitterrecords. Het gaat daarbij om het wereldrecord voor meeste Twitter engagements, gemeten in gemiddeld aantal retweets. BTS heeft dit record voor muziekgroepen, maar ook in het algemeen.

Instagram

Ook op Instagram is de dominantie van BTS sterk te voelen. Toen de leden in december vorig jaar allemaal een eigen account aanmaakten op de app, werden er al meteen twee records gebroken. En nu breekt de groep er nog eentje met de hele groep.

Het gaat ook hier om het record van het meeste volgers voor een muziekgroep. Op dit moment heeft BTS (@bts.bighitofficial) 60,5 miljoen volgers op Instagram. V (@thv) is nog steeds het lid met de meeste volgers op z’n individuele profiel, met meer dan 36 miljoen. Hij heeft ook de records voor het snelste 1 miljoen en 10 miljoen volgers te verzamelen op de app op z’n naam staan.

TikTok

Het laatste nieuwe record van BTS is van een derde populaire app. Want ook op TikTok is BTS de muziekgroep met het meeste volgers. Op TikTok is dat wel opvallend want de groep is vrij inactief op de app. Zo deelde de groep enkele dagen geleden een video om te vieren dat ze een TikTok-award gewonnen hadden, maar was hun laatste post daarvoor eentje uit november 2021.

Ondanks de sporadische posts heeft BTS op TikTok wel een trouwe fanbase van 47,1 miljoen fans en werden hun video’s in totaal meer dan 752 miljoen keer geliket.

@bts_official_bighit 🎵TikTok Gold Award🏅#Got_ARMY_Behind_Us💜 #BTS #방탄소년단 #TikTokAwards #틱톡어워즈 ♬ Butter – 방탄소년단 (BTS)
Meer
Lees meer...