Instagram krijgt binnenkort drie verschillende feeds, waarvan twee chronologisch

Instagram spreekt nu al een tijdje over het terugbrengen van de chronologische feed en nu zijn de tests daarrond ook echt begonnen. Instagram-baas Adam Mosseri deelde in een video wat we mogen verwachten. Het zou daarbij gaan om drie verschillende feeds, waarvan twee chronologisch zullen zijn.

Met een video op – jawel – Instagram, heeft Adam Mosseri, het hoofd van Instagram, enkele plannen voor 2022 besproken. Daarbij ging het vooral over het nieuwe uiterlijk van de Instagram-feed, al zeggen we beter Instagram-feeds.

Drie verschillende feeds

In de toekomst zal je de keuze krijgen tussen drie soorten weergaves van je feed. Het gaat daarbij over ‘Home’, ‘Favorites’ en ‘Following’. Daarbij is ‘Home’ de tijdlijn zoals we die nu kennen. Waarop Instagram dus de content verzameld op basis van wie je volgt en waarin je geïnteresseerd bent. Dit laatste houdt in dat je op deze feed ook heel wat posts gaat zien van mensen die je niet volgt (zoals ook nu al het geval is op Instagram). Het gaat dan om posts van hashtags die je mogelijk interessant vindt of profielen die gelinkt zijn aan de profielen die je volgt.

De tweede feed wordt ‘Favorites’ genoemd en zal volledig in te vullen zijn door de gebruiker zelf. Daarbij kan je bepaalde accounts selecteren van wie je niets wil missen. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om je beste vrienden of om je favoriete celebrity’s.

De derde feed tot slot is de degene waar we allemaal op zaten te wachten. ‘Following’ is namelijk de verzameling van de posts van iedereen die je volgt in chronologische volgorde. De nieuwste posts zullen dus bovenaan verschijnen, met daaronder de minder recente updates.

Het is nog niet duidelijk wanneer de nieuwe tijdlijnen er ook echt zullen zijn, al zou het volgens Mosseri al voor de komende maanden zijn.

Meer
Lees meer...