Instagramgebruikers krijgen meer controle over wie hen volgt

Er is goed nieuws voor Instagramgebruikers die bezorgd zijn om hun privacy. Meta biedt voortaan de optie om de app te beletten hen ook buiten Instagram te volgen.

In het nieuws: Meta biedt Instagram-gebruikers meer transparantie en controle over hun gegevens.

  • Hoe? Met behulp van de Activity Off-Meta Technologies-functie, die al beschikbaar was op Facebook en nu ook wordt aangeboden op Instagram.

In detail: deze functie voorkomt dat Instagram gegevens verzamelt over apps en websites van derden die je bezoekt.

  • Het stelt je ook in staat om te controleren welke bedrijven informatie delen met Meta. Je kunt specifieke activiteiten ontkoppelen en, het belangrijkste, verzamelde gegevens verwijderen.
    • Meta ontvangt informatie van websites die gebruikmaken van haar commerciële tools, waaronder Meta Pixel. Hierdoor kan het bedrijf de advertenties op zijn platforms personaliseren en ons reclame voorschotelen gebaseerd op onze interesses. Dit gebeurt op basis van onze internetactiviteit.
  • Bovendien wil Meta zo zijn imago op het gebied van privacy verbeteren.

Hoe kan je hier optimaal van profiteren?

  • Volgens Meta is de functie beschikbaar via de pagina Accountcentrum. Maar op het moment van schrijven konden we de functie niet vinden. Die is mogelijk nog in ontwikkeling. Meta heeft namelijk geen beperkte lancering van hun tool aangekondigd.
  • Deze pagina toont wat Meta weet over onze activiteiten buiten hun platforms, wat ons een duidelijk beeld geeft van hun kennis over ons.

Tegelijkertijd kondigt Meta ook een tool aan waarmee gebruikers hun foto’s en video’s van Instagram naar andere diensten kunnen overzetten.

  • Hoewel Meta geen precieze naam aankondigt, geeft het wel het voorbeeld van een service van derden om fotoalbums te maken en af te drukken.
  • Het hulpmiddel voor het downloaden van al onze gegevens omvat nu zowel Facebook als Instagram. Althans, dat is in ieder geval wat wordt aangekondigd. 
Meer
Lees meer...