It’s burgertime! Op deze 6 plekken in Leuven eet je de beste hamburgers 

Dat er in Leuven genoeg cafés zijn, weten we al langer, maar ook wie iets steviger bij zijn pintje wil dan een portie gemengd komt er tegenwoordig aan zijn trekken. Net als talloze andere steden zijn er in het studentenmekka van Vlaams-Brabant een heleboel toffe hamburgerrestaurants te vinden. Geen betere manier om voor het uitgaan een ‘fonke’ te leggen, toch?

1. Huis der Burgers

In de Tiensestraat vind je Huis der Burgers, waar de rode bakstenen het restaurant een huiselijk karakter geven. Liefhebbers van zowel runds-, kip-, lams-, vis- als veggieburgers komen hier aan hun trekken, maar wie het al moeilijk heeft om daartussen te kiezen, zal zich zeker vergapen aan de vele extra’s op de menukaart. Combineer je burger voor één keer niet met frieten, maar ga voor een maïskolf of een portie koolsla. Wie een excuus zoekt om zo vlug mogelijk terug te komen, kan zijn vrienden een cadeaubon geven! 😉

2. Burger Folie

Zo’n 500 meter verder in de Muntstraat word je verwelkomd door Burger Folie. Met een ruim, modern interieur binnen en een gezellig terras buiten, biedt dit restaurant zowel tijdens de winter als in de zomer voldoende plaats. Maar het zijn natuurlijk vooral de gigantische burgers en het kwaliteitsvlees die iedereen doen terugkomen. Dresseer je burger met de huisbereide tomatenrelish of andere zelfgemaakte sauzen en vergeet vooral niet de verse frietjes te proberen. En voor de fuivende studenten: tijdens de lunch kun je in Burger Folie terecht voor de Hangover burger!

3. Bar Louis

Wie van het uitzicht op de Grote Markt wil genieten, is aan het juiste adres bij Bar Louis. In de zomer heb je er zicht op het imposante stadhuis, maar binnenin is het er even gezellig. Je reserveert er best, want dit restaurant is erg in trek bij dagjestoeristen in Leuven.. Hoewel Bar Louis een waaier aan gerechten serveert, zijn hun burgers meer dan de moeite waard. Durvers kunnen zich wagen aan een Big Louis, een rundsburger met cheddar en spek, maar de échte durvers nemen natuurlijk een King Louis, ook wel gekend als een dubbele Big Louis.

4. Meat City

Facebook/Meat City Leuven
In de Parijsstraat vind je Meat City, een steakrestaurant dat zich graag aan restaurants in New York wil spiegelen. Met een uitgebreide kaart waarop zowel de Soho Burger, de Central Park Burger en de Chinatown Burger staan, krijgen wij alvast het gevoel dat Monica en Chandler op ieder moment kunnen binnenspringen. De typische coleslaw ontbreekt hier uiteraard ook niet op je bord!
Facebook/Meat City Leuven

5. Ellis Gourmet Burger

Ellis zit overal en dus ook in Leuven in de Naamsestraat. Hier kies je tussen classic, veggie en tribute gourmet burgers. Genoeg keuze aan burgers en zeer belangrijk: goed vlees van Dieredonck!

6. M-Café

Flickr
Dit museumcafé heeft een aparte ingang via de Savoyestraat, waardoor je dus niet per se een museumticket moet kopen om te kunnen eten. Sinds de renovatie van het café hebben de uitbaters ook enkele hamburgers aan de menukaart toegevoegd. De opvallendste burger op het menu? Die met gekarameliseerde sprinkhanen. Het is eens wat anders dan een lapje spek.

Of je nu je hamburgers met sprinkhanen of een extra maïskolf wil, in Leuven is er aan variatie geen gebrek. Enjoy!

Meer
Lees meer...