Left Right
scrollTop top

J.K. Rowling zal dan toch te zien zijn in ‘Harry Potter’-reünie


JK Rowling
© Evan Agostini / AP (via Isopix)

J.K. Rowling, de auteur van de Harry Potter-boekenreeks, zal dan toch te zien zijn in de reüniespecial Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts. Aanvankelijk leek het erop dat ze niet zou verschijnen in de special, maar in een nieuwe preview voor de special zou de auteur dan toch te zien zijn.

Het afgelopen jaar kwam J.K. Rowling meermaals in opspraak over haar tweets over transgenders. Daarbij weigerde ze transvrouwen te zien als vrouwen en transmannen te zien als mannen. In de nasleep van die uitspraken distantieerden verschillende acteurs uit de Harry Potter-filmreeks zich al van de uitspraken van Rowling.

Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts

J.K. Rowling was nog niet te zien in de officiële trailers voor de special Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts. Daardoor gingen velen er vanuit dat de auteur, in het licht van haar controversiële uitspraken, niet te zien zou zijn in de special. Maar dat blijkt nu niet te kloppen.

The Independent kon een nieuwe preview bekijken en daaruit blijkt dat J.K. Rowling wel te zien is in de special. Het gaat om een fragment waarin de verschillende acteurs vertellen over de grote impact die de boeken van J.K. Rowling hadden op hun persoonlijke leven. “Zoveel mensen werden verliefd op de teksten van J.K Rowling”, vertelt Bonnie Wright, die in de films Ginny Weasley speelde. Maar ook de andere acteurs vertellen over hoe enthousiast ze waren telkens er een nieuw boek uit de reeks verscheen.

Daniel Radcliffe vertelt over hoe de boeken van Rowling mensen opnieuw warm maakten om te lezen in een tijdperk waarin gesproken werd over “het einde van het boek”. Robbie Coltrane, die Hagrid speelt, omschrijft het als volgt: “Een van de vele redenen waarom ik hou van J.K. is omdat ze ervoor zorgde dat miljoenen mensen die daarvoor nooit een boek opgepakt hebben, zijn beginnen lezen. Daardoor besef je de kracht van schrijven.”

Moeilijke zoektocht naar Harry Potter

Na deze getuigenissen verschijnt Rowling ook zelf in beeld. Zij vertelt over de moeilijke zoektocht naar de geschikte acteur voor de rol van Harry Potter. “We konden geen Harry vinden”, vertelt Rowling in een fragment dat gefilmd werd in 2019. “We vonden niemand die geschikt was voor de rol en het werd vreemd en paniekerig.”

Maar uiteindelijk werd de perfect Harry Potter toch gevonden in Daniel Radcliffe. Dat was volgens Rowling een heel bijzonder moment. “We waren heel emotioneel toen we ontdekten dat Radcliffe perfect was voor de rol.”

Bekijk hier de officiële trailer voor Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts:

Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts is op zondag 2 januari 2022 te zien op Streamz.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…