Jakob Verbruggen regisseert Daniel Brühl en Luke Evans in nieuwe serie ‘The Alienist’

We hebben Matthias Schoenaerts die de internationale films aan elkaar rijgt en we hebben Jakob Verbruggen, die je zou kunnen omschrijven als de Matthias Schoenaerts van achter de camera. Hij regisseerde al afleveringen van The Fall, House Of Cards en Black Mirror en is nu geëngageerd voor de nieuwe reeks The Alienist, met Luke Evans en Daniel Brühl in de hoofdrollen.

The Alienist wordt een nieuwe reeks (2017) voor TNT die gebaseerd is op de awardwinnende bestseller van Caleb Carr. Daarin worden een journalist (Luke Evans) en een forensisch psycholoog (Daniel Brühl) uit het New York van 1896 geconfronteerd met een gruwelijk verminkt lichaam van een adolescente jongen die zichzelf prostitueerde in één van de beroemde bordelen van Manhattan.

Luke Evans is momenteel te zien in de verfilming van The Girl On The Train en speelt Gaston in het aankomende Beauty And The Beast. Brühl op zijn beurt zal binnenkort naast Jessica Chastain en onze eigen Johan Heldenbergh te zien zijn in The Zookeeper’s Wife.

Van regieassistent tot Netflix

The Alienist zal geregisseerd en geproduceerd worden door de BAFTA-genomineerde regisseur Jakob Verbruggen. Het is de zoveelste reeks die de nog altijd maar 36-jarige Verbruggen aan zijn nu toch al erg indrukwekkend cv kan toevoegen.

Verbruggen studeerde af in 2002 aan het RITS en startte als regieassistent onder Erik Van Looy en Jan Verheyen. Via 16+ en Code 37 kwam hij terecht bij het Britse The Fall. Ondertussen is hij omarmd als regisseur in het internationale televisielandschap. Hij werd zelfs voor een BAFTA genomineerd voor The Fall, in 2014.

Eind 2015 regisseerde hij voor Netflix de voorlaatste en de seizoensfinale van het vierde seizoen van House Of Cards. Verbruggen was ook één van de regisseurs van Black Mirror, nog een productie van Netflix.

The Alienist is dus de zoveelste toevoeging aan een indrukwekkend ogend internationaal cv. De opnames van de reeks gaan begin 2017 van start in Boedapest.

Meer
Lees meer...