Jambon (N-VA) bevestigt: schutter Luik vermoordde de nacht voordien nog een ex-medegevangene

Jambon (N-VA) bevestigt: schutter Luik vermoordde de nacht voordien nog een ex-medegevangene

Benjamin Herman, de man die gisteren in Luik drie mensen om het leven bracht, heeft de nacht voordien ook een ex-medegevangene vermoord. Dat bevestigt minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) vandaag. 

Dinsdagmorgen viel een man in Luik twee agenten aan met een mes. Met het dienstwapen van een van de twee schoot hij nog een toevallige voorbijganger neer. Hij zou daarbij ‘Allahu Akbar‘ geroepen hebben. Er wordt momenteel onderzocht of het al dan niet om een terreurdaad gaat.

De man kon niet veel later geïdentificeerd worden als Benjamin Herman. Herman, die al verschillende veroordelingen op zijn kerfstok heeft, was amper een dag op vrije voeten: op 28 mei kreeg hij penitentiair verlof.

Moord op ex-medegevangene

Al snel werd Herman ook gelinkt aan een moord eerder op de dag. In de nacht van maandag op dinsdag werd het levenloze lichaam van Michael Wilmet teruggevonden, een ex-medegevangene van Herman. De nicht van de vermoorde ex-gevangene getuigde aan RTBF ook dat ze Herman had zien wegvluchten. Er waren dus al heel sterke vermoedens, maar nu heeft minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) het ook bevestigd: Herman vermoordde zijn ex-medegevangene Wilmet.

Er wordt momenteel onderzocht of de moord op Wilmet invloed heeft gehad op het incident later die dag in Luik, waarbij drie doden vielen. “Hij had geen vooruitzichten meer in onze maatschappij omdat hij al een moord had gepleegd”, verklaart Jambon een van de mogelijke pistes.

Gesponsorde artikelen