James Corden en Rebel Wilson zorgen voor ophef met ‘Cats’-grap op de Oscars

Oscar-grap James Corden en Rebel Wilson loopt uit de hand
Chris Pizzello / AP

James Corden en Rebel Wilson reikten zondagavond samen de Oscar uit voor ‘Best Visual Effects’. Dat deden ze allebei in hun kostuum uit de geflopte film Cats. Tijdens hun aankondiging was de zelfspot niet ver te zoeken, wat bij de Visual Effects Society in het verkeerde keelgat terecht kwam.

Dat Cats niet de beste film van het jaar was, dat was al langer duidelijk. Na verschillende slechte recensies, hilarische memes en zelfs een nominatie voor de Razzies beginnen ook de acteurs uit de film ermee te lachen. Zelfs zo erg dat James Corden en Rebel Wilson er geen probleem mee hadden om tijdens de Oscars als lach-act op te komen dagen.

Visual Effects Society

Tijdens hun aankondiging hadden Corden en Wilson het over de visuele effecten in hun film, Cats. “Als onderdeel van de cast van Cats begrijpen wij als geen ander wat het belang is … van visual effects.” Die uitspraak zorgde in de zaal voor gelach en applaus.

Maar niet iedereen kon er even hard om lachen. In een open statement stelde de Visual Effects Society dat ze er niet mee opgezet waren. “Zelfs de beste visuele effecten van de wereld kunnen een slecht verteld verhaal niet compenseren. Op een avond waar het draait rond het eren van het werk van grote talenten, is het enorm teleurstellend dat de Academy ervoor kiest om van visual effect zo een mop te maken.” Hun volledige statement is hier te lezen.

Hit op sociale media

Cats is een hit op sociale media. Niet omdat het zo een goede film is, maar wel omdat het zo goed materiaal is om memes en grappige tweets van te maken. Na het Oscar-optreden van James Corden en Rebel Wilson regende het weer spottende reacties. De film mag dan wel in flop zijn, in het internet universum is het een dikke hit.

Gesponsorde artikelen