James Gunn deelt opvallend nieuws over nieuwe film van Superman

In de aankomende film rond Superman van DC Studios zal ook Krypto opduiken. Dat gaat om een Kryptonische hond met superkrachten. De hond in de film is gebaseerd op Ozu, de echte hond van filmmaker James Gunn.

Sinds Peter Safran en James Gunn eind 2022 aangesteld zijn als nieuw leidersduo van DC Studios gingen ze met de grove borstel door de bestaande projecten. De meest opvallende ingreep daarbij is een volledige rebrand van Superman. Daarvoor werd de bestaande Superman Henry Cavill, die nochtans had aangegeven terug te keren, afgedankt.

Niet veel later raakte bekend dat David Corenswet de nieuwe en heel wat jongere Superman aka Clark Kent zal spelen. Later volgde nog meer nieuws over andere superhelden die in de film zullen te zien zijn.

Krypto

James Gunn, die de nieuwe Superman zal maken, heeft nu een update gegeven over de film. Clark Kent zal namelijk hulp krijgen van zijn superhond Krypto. Die hond dook in 1955 al voor het eerst op in de comics. Krypto heeft superkrachten, maar wel ook de onvoorspelbaarheid van een hond.

“Krypto is geïnspireerd op onze hond Ozu, die we adopteerden kort nadat ik begon met het schrijven van Superman. Ozu, die uit een achtertuin met zestig andere honden kwam en nooit mensen had gekend, was op zijn zachtst gezegd problematisch. Hij kwam meteen binnen en vernielde ons huis, onze schoenen, onze meubels … Hij at zelfs mijn laptop op”, legt James Gunn uit.

“Ik weet nog dat ik dacht: ‘Goh, hoe moeilijk zou het leven zijn als Ozu superkrachten had?’ En zo kwam Krypto in het script en veranderde de vorm van het verhaal, terwijl Ozu mijn leven veranderde. Trouwens, Ozu is tegenwoordig, vrij vaak, een hele goede jongen.”

Meer
Lees meer...