Deze acteur wordt de nieuwe Superman in ‘Superman: Legacy’ van James Gunn

James Gunn heeft zijn nieuwe Superman en Lois Lane gevonden. Na een intensief castingproces selecteerde de regisseur en topman van DC Studios respectievelijk David Corenswet en Rachel Brosnahan voor de hoofdrollen in zijn op stapel staande film Superman: Legacy. Deze film moet het nieuwe tijdperk bij DC, onder zijn en Peter Safrans leiding, lanceren.

Eind 2022 koos DC Studios met Peter Safran en James Gunn voor een nieuw leidersduo. Hun nieuwe wind moet ervoor zorgen dat het bedrijf eindelijk aansluiting kan vinden bij het veel succesvollere Marvel Studios. Daarvoor besloten Safran en Gunn met de grove borstel door de bestaande plannen van DC Films te gaan.

Vierde Superman op grote scherm

Een van de meest opvallende wijzigingen die ze meteen doorvoerden was het afdanken van Henry Cavill. Die beslissing was best opvallend want de Britse acteur had kort daarvoor nog maar bekendgemaakt dat hij zou terugkeren als Superman.

Gunn en Safran vonden het echter tijd om een nieuwe weg in te slaan met de oersuperheld. In plaats van de bestaande plannen werkt DC sindsdien aan Superman: Legacy over een jongere versie van de superheld. Daardoor moest er dus ook een nieuwe, jongere hoofdrolspeler gezocht worden. Dat zou nog maar de vierde Superman ooit worden op het grote scherm. In 1978 nam de iconische Christopher Reeve die rol een eerste keer op zich. Later volgden nog drie sequels met hem in de hoofdrol. In het geflopte Superman Returns uit 2006 speelde Brandon Routh eenmalig de hoofdrol. Daarna volgde dus Henry Cavill.

David Corenswet

In de nieuwste film Superman Legacy, die in 2025 zal uitkomen, gaat de rol nu naar David Corenswet. Hij haalde het van Nicholas Hoult en Tom Brittney, die ook in de laatste castingronde van James Gunn zaten.

De 29-jarige Amerikaan brak in 2019 door in de rol van River Barkley in de Netflixserie The Politician van Ryan Murphy. Een jaar later gaf die hem zelfs de hoofdrol in de miniserie Hollywood. Binnenkort zal hij ook nog te zien zijn in Twisters.

Al sinds zijn doorbraak vergelijken veel mensen Corenswet met Henry Cavill. Om die reden is hij al vaak gelinkt met de rol van Superman. Hij reageerde daar in 2019 in EW op door te zeggen dat inderdaad graag die rol zou spelen. “Superman is een geweldig personage, een klassiek Amerikaans personage. Ik hou van de donkere en gure versie van Henry Cavill, maar ik zou graag zien dat de volgende Superman veel kleurrijker en positiever is”, zei hij toen.

Rachel Brosnahan

Die voorspelling van Corenswet komt nu uit. De film Superman: Legacy wordt namelijk een origin story over de superheld en Lois Lane en hun tijd bij de Daily Planet. Voor die andere hoofdrol is actrice Rachel Brosnahan gecast. Zij haalde het daarbij in de laatste selectieronde van Emma Mackey en Phoebe Dynevor.

De 32-jarige Amerikaanse Rachel Brosnahan als hoofdrolspeelster is het zopas afgelopen The Marvelous Mrs. Maisel. Daarnaast was ze ook onder andere te zien in House of Cards en Manhattan.

Meer
Lees meer...