Een van deze drie acteurs wordt de nieuwe Superman

De casting van de nieuwe Superman komt dichterbij. Volgens de laatste geruchten zouden er namelijk nog maar drie acteurs in de running zijn: Nicholas Hoult, David Corenswet en Tom Brittney. Een van hen zal de hoofdrol spelen in de geplande film Superman: Legacy van James Gunn.

Eind 2022 koos DC Studios met Peter Safran en James Gunn voor een nieuw leidersduo. Hun nieuwe wind moet ervoor zorgen dat het bedrijf eindelijk aansluiting kan vinden bij het veel succesvollere Marvel Studios. Daarvoor besloten Safran en Gunn met de grove borstel door de bestaande plannen van DC Films te gaan.

Superman: Legacy

Een van de meest opvallende wijzigingen die ze meteen doorvoerden was het afdanken van Henry Cavill. Die beslissing was best opvallend want de Britse acteur had kort daarvoor nog maar bekendgemaakt dat hij zou terugkeren als Superman.

Gunn en Safran vonden het echter tijd om een nieuwe weg in te slaan met de oersuperheld. In plaats van de bestaande plannen werkt DC sindsdien aan Superman: Legacy over een jongere versie van de superheld. Daardoor moest er dus ook een nieuwe, jongere hoofdrolspeler gezocht worden.

Nicholas Hoult, David Corenswet of Tom Brittney als Superman

James Gunn zal die nieuwe film, die in 2025 moet verschijnen, ook zelf regisseren en is dus nauw betrokken bij de casting. Volgens de website Deadline zijn de voorbije maanden bij Warner Bros. Pictures en DC Films tientallen auditietapes bekeken. Daaruit zouden drie acteurs zijn uitgenodigd voor een volgende ronde. Die gaat komend weekend of volgende week door.

Voor die auditie zijn drie acteurs uitgenodigd. Het gaat in de eerste plaats om de 33-jarige Nicholas Hoult. Die was recent nog te zien in The Menu en Renfield en zou indertijd ook lang in de running geweest zijn om Batman te worden. Daarnaast wordt ook David Corenswet verwacht. De 29-jarige acteur kan je onder andere kennen van de Netflixseries The Politician en Hollywood. Tot slot mag ook de 32-jarige Brit Tom Brittney (Grantchester) langskomen.

Nicholas Hoult, David Corenswet en Tom Brittney – Bron: Dia Dipasupil, Jemal Countess en Gareth Cattermole via Getty Images

Emma Mackey, Rachel Brosnahan of Phoebe Dynevor als Lois Lane

Naast de hoofdrol als Superman zou DC Films binnenkort ook een actrice willen casten voor de rol van Lois Lane. Ook daarvoor zijn nog drie namen in de running. Hier gaat het om Emma Mackey, Rachel Brosnahan en Phoebe Dynevor.

De 27-jarige Mackey is vooral bekend van haar rol als Maeve in Sex Education. De 32-jarige Rachel Brosnahan kan je dan weer kennen van onder andere The Marvelous Mrs. Maisel en House of Cards. Phoebe Dynevor tot slot was in de eerste twee seizoenen van Bridgerton te zien als Daphne.

Emma Mackey, Rachel Brosnahan en Phoebe Dynevor – Bron: Julien Hekimian/WireImage, Bruce Glikas/WireImage en Steve Granitz/FilmMagic via Getty Images
Meer
Lees meer...