‘Sex Education’: Ook Emma Mackey stopt na vierde seizoen

Emma Mackey heeft haar afscheid van Sex Education aangekondigd. De Britse actrice zal wel nog in het aankomende vierde seizoen van de Netflixreeks te zien zijn als Maeve, maar stopt daarna met die rol. De toekomst van Sex Education na seizoen 4 lijkt daarmee steeds onzekerder.

Het vierde seizoen van Sex Education op Netflix zal er helemaal anders uitzien dan de voorgaande seizoenen. Heel verrassend is dat natuurlijk niet, aangezien we op het einde van het derde seizoen te zien kregen dat Moordale Secondary School, de school waar de reeks zich afspeelde, z’n deuren moest sluiten. Daardoor zal de reeks dus waarschijnlijk ook een heel nieuwe setting krijgen, met heel wat nieuwe studenten en leerkrachten.

Vierde seizoen

De voorbije maanden lieten dan ook al heel wat castleden weten dat ze niet zullen terugkeren in Sex Education. Het ging daarbij om Simone Ashley (Olivia)Patricia Allison (Ola)Tanya Reynolds (Lily) en Rakhee Thakrar (Emily). Er zijn wel maar liefst zeven nieuwe namen toegevoegd aan een cast van seizoen 4.

De opnames van dat vierde seizoen van Sex Education zijn begin deze maand afgerond. Toen maakte fan favorite Ncuti Gatwa (Eric Effiong) al bekend dat hij niet terug zou komen voor een eventueel vijfde seizoen.

Maeve

En ook voor Emma Mackey (Maeve Wiley) eindigt het verhaal dus na vier seizoenen. Dat maakte ze afgelopen weekend bekend op de rode loper van de BAFTA-Awards waar de 27-jarige actrice de Rising Star Award won. “Ik heb afscheid genomen van Maeve”, zei ze daar aan Radio Times.

Sowieso zullen we Maeve in het aankomende seizoen minder te zien krijgen. Op het einde van seizoen 3 vertrok ze namelijk naar de Verenigde Staten. Wanneer de nieuwe afleveringen op Netflix zullen verschijnen, is voorlopig nog niet geweten. Het blijft ook afwachten op Sex Education daarna nog verder zal gaan. Dat zal vermoedelijk grotendeels afhangen van het succes van het aankomende seizoen.

Bekijk hier onze lijst met de 50 beste series op Netflix!

Meer
Lees meer...