‘Sex Education’: Ook dit personage zal niet meer te zien zijn in seizoen 4

Het droevige nieuws uit het kamp van Sex Education blijft zich opstapelen. Nadat eerder al bekend werd gemaakt dat actrice Simone Ashley (Olivia) niet meer zou terugkeren in een volgend seizoen, zal ook Patricia Allison (Ola) niet meer te zien zijn. Dat maakte ze zelf bekend in een recent interview. Wanneer het vierde seizoen van Sex Education er precies aankomt, is niet bekend.

Het vierde seizoen van Sex Education zal er ongetwijfeld anders gaan uitzien. Hoewel de komst van dat seizoen nog steeds niet officieel is aangekondigd, kunnen we er wel van uitgaan dat het er komt. Maar toch zal de serie het met twee acteurs minder moeten doen. Eerder vertelde actrice Simone Ashley al dat ze uit de reeks zou stappen, maar nu volgt ook Patricia Allison. Zij speelde Ola in de reeks, de stiefzus en ex van hoofdpersonage Otis.

Exit

Het gaat hard voor sommige acteurs uit Sex Education. De serie was voor het eerst te zien in 2019 en werd meteen een van de populairste series op Netflix. Daarna volgden nog twee seizoenen en ook een vierde zou dus in de maak zijn. Maar door de populariteit van de serie zijn natuurlijk ook de acteurs zeer geliefd bij andere filmmakers.

Zo was actrice Simone Ashley (Olivia) laatst nog te zien in een hoofdrol in de hitserie Bridgerton. Omdat Ashley voor die rol enorm veel erkenning kreeg en ook zal terugkeren in een volgend seizoen, besloot zij eerder al om uit Sex Education te stappen. Ook acteur Ncuti Gatwa (Eric) heeft een grote nieuwe rol beet. Hij werd onlangs gecast als de nieuwe Dr. Who in de gelijknamige serie van de BBC. Gatwa speelt voor zover we weten nog wel gewoon mee in het volgende seizoen.

Ola

Maar een andere actrice zal dus niet meer te zien zijn. Patricia Allison, die in de reeks Ola speelt, liet in een recent interview met Capital Xtra weten dat ze niet meer terugkeert naar de set van Sex Education. Haar personage begon als love interest van Otis, gespeeld door Asa Butterfield, maar werd daarna zijn stiefzus. Uiteindelijk vormde Ola een koppel met Lily, waarmee ze de meest bizarre seksfantasieën waarmaakte. Maar nu zal ze dus niet meer terugkeren.

“Ik hield echt van mijn tijd bij Sex Education, maar met pijn in het hart zal ik niet meer te zien zijn in het volgende seizoen”, vertelt ze. “Een aantal andere projecten zijn op me afgekomen en ik heb beslist om die met beide handen te grijpen. Maar dat neemt niet weg dat ik de show en iedereen die er iets mee te maken heeft ontzettend graag zie.”

Een releasedatum voor Sex Education seizoen 4 is er nog niet.

Meer
Lees meer...