‘Sex Education’: Dit personage keert niet terug in het (eventuele) vierde seizoen

Op officieel nieuws over een vierde seizoen van Sex Education is het nog wachten. Toch zullen we in dit eventuele vervolg alvast één personage niet veel terugzien. Simone Ashley, die in de reeks Olivia speelt, heeft namelijk laten weten dat ze niet terugkeert naar Sex Education. Ze wil zich volledig richten op haar rol in Bridgerton, waarin ze sinds het tweede seizoen is te zien.

Sinds de release van het tweede seizoen van Bridgerton is iedereen laaiend enthousiast over de relatie tussen Anthony Bridgerton (Jonathan Bailey) en Kate Sharma (Simone Ashley). Dat seizoen draaide namelijk rond hen en we zagen ze dan ook in het huwelijksbootje stappen. Dat hun verhaal daarmee nog lang niet ten einde is, lijkt duidelijk. Dat bevestigden ze overigens recent allebei zelf nog met een vooruitblik naar seizoen drie.

Olivia Hanan

Voor Simone Ashley betekent dat wel dat ze afscheid moet nemen van een andere populaire Netflixserie. De Britse actrice brak namelijk enkele jaren terug door als Olivia Hanan in Sex Education. Daar vormde ze samen met Ruby Matthews (Mimi Keene) en Anwar Bakshi (Chaneil Kular) de zogenaamde Untouchables, de populairste leerlingen van de klas.

De rol van Olivia was tijdens het derde en voorlopig laatste seizoen eerder klein. Haar beslissing komt dan ook niet helemaal als een verrassing. Toch krijgt Ashley er veel vragen over. “Mensen vragen mij dat constant”, zei ze in de Britse talkshow The Morning. “Maar nee, ik ben nu een Bridgerton-meisje.”

Vierde seizoen?

Overigens is het nog niet zeker of er wel degelijk een vierde seizoen komt van Sex Education. Netflix zelf heeft daar namelijk nog steeds niets over gezegd. Indien de reeks wel een vervolg krijgt, zal dat er alleszins behoorlijk anders uitzien. Op het einde van het derde seizoen kregen de leerlingen van Moordale namelijk te horen dat de school verkocht was en ze hun studies dus ergens anders moeten afmaken.

Bekijk hier onze lijst met de 50 beste series op Netflix!

Meer
Lees meer...