‘Sex Education’-actrice Aimee Lou Wood over seizoen 4: “Alles gaat veranderen”

Het is al verdacht lang stil rond de Netflixserie Sex Education. Hoewel het vierde seizoen een tijd geleden officieel werd aangekondigd, is er voor de rest nog niets over bekend. Toch doet actrice Aimee Lou Wood nu haar boekje open over wat er staat te gebeuren. Zo zullen heel wat personages elkaar een lange tijd moeten missen nu ze allemaal naar verschillende scholen trekken.

Voorbije zomer lieten heel wat acteurs en actrices uit Sex Education weten dat ze niet meer te zien zouden zijn in het vierde seizoen. Dat betekent ook meteen dat er heel wat nieuwe namen werden aangekondigd, maar ook dat het verhaal een volledig andere richting zal uitgaan. In een recent interview met Bustle vertelt actrice Aimee Lou Wood, die ook de rol van Aimee speelt, hoe anders het er allemaal zal uitzien voor haar personage.

Sex Education

De reeks Sex Education is al sinds 2019 een groot succes op Netflix. Het vertelt het verhaal van de studenten op Moordale en hun belevingen rond seks. In het eerste seizoen focuste de reeks vooral op Otis (Asa Butterfield) en zijn problemen met masturberen. Maar daarnaast was hij zelf wel dé seksspecialist op school omdat hij vaak zaken opving van zijn moeder Jean (Gillian Anderson) die seksuologe is.

In het tweede en derde seizoen zien we vooral hoe iedereen op Moordale zich verder ontwikkelt en hoe Otis probeerde om te gaan met zijn gevoelens voor Maeve (Emma Mackey). Aan het einde van het derde seizoen zagen we hoe Maeve uiteindelijk een positie aanvaardde op een school in Amerika, terwijl alle andere studenten in hun eigen land een andere weg uitgaan.

Vierde seizoen

Dat zal in het vierde seizoen zonder twijfel voor een compleet ander verhaal zorgen. Zeker omdat personages als Ola (Patricia Allison), Lily (Tanya Reynolds) en Emily (Rakhee Thakrar) niet meer zullen terugkeren. Over de inhoud is nog niet veel bekend, maar actrice Aimee Lou Wood vertelt wel alvast dat er veel zal veranderen, ook voor haar personage, Aimee.

“Haar beste vriendin is er niet en haar vriendje is er niet. Daarnaast zit Aimee ook nog op een volledig nieuwe school, zonder vrienden. Het is zwaar, maar uiteindelijk kan ze daardoor wel de connectie met zichzelf vinden”, vertelt de actrice. “En dat vind ik fijn om te zien.” Naast Aimee zullen personages als Otis, Maeve, Jean, Eric (Ncuti Gatwa), Adam (Connor Swindells) en nog vele anderen ook gewoon terugkeren.

Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...