‘Superman: Legacy’ van James Gunn cast drie nieuwe superhelden

De release van de nieuwe Superman: Legacy laat nog enkele jaren op zicht wachten, maar toch is er alweer meer nieuwe bekendgemaakt over de eerste film van James Gunn voor DC Studios. Na een eerdere aankondiging over de nieuws Superman en Lois Lane, is het nu tijd voor drie superhelden: Hawkgirl, Mister Terrific en een Green Lantern.

Eind 2022 koos DC Studios met Peter Safran en James Gunn voor een nieuw leidersduo. Hun nieuwe wind moet ervoor zorgen dat het bedrijf eindelijk aansluiting kan vinden bij het veel succesvollere Marvel Studios. Daarvoor besloten Safran en Gunn met de grove borstel door de bestaande plannen van DC Films te gaan.

Vierde Superman op grote scherm

Een van de meest opvallende wijzigingen die ze meteen doorvoerden was het afdanken van Henry Cavill. Die beslissing was best opvallend want de Britse acteur had kort daarvoor nog maar bekendgemaakt dat hij zou terugkeren als Superman.

Gunn en Safran vonden het echter tijd om een nieuwe weg in te slaan met de oersuperheld. In plaats van de bestaande plannen werkt DC sindsdien aan Superman: Legacy over een jongere versie van de superheld. Twee weken geleden raakte bekend dat David Corenswet die nieuwe Superman aka Clark Kent zal spelen. De rol van Lois Lane is dan weer voor Rachel Brosnahan.

Hawkgirl, Mister Terrific …

DC Studios heeft nu exclusief aan Vanity Fair drie nieuwe castleden onthuld. Het gaat in de eerste plaats om Isabela Merced. Zij is onder meer bekend uit de films Sicario: Day of the Soldado en Dora and the Lost City of Gold, waarin ze de hoofdrol speelde. In Superman: Legacy zal Merced de rol spelen van Hawkgirl, een gevleugelde superheld die vooral gebruikmaakt van zwaarden en speren.

De volgende in het rijtje is Edi Gathegi. Hij is bekend van de Twilight-films en is ook te zien in onder andere The Harder They Fall en The Blacklist. In Superman: Legacy kruipt hij in de huid van Michael Holt aka Mister Terrific. Hij is niet alleen een zeer ervaren vechter, maar vooral ook superintelligent en een van de meest gerenommeerde uitvinders. Hij haalt zijn kracht uit zijn eigen uitgevonden T-Sphere-wapens.

… en Green Lantern

Tot slot is er ook nog Nathan Fillion, die lang de hoofdrol speelde in de serie Castle. Hij werkte met Gunn al samen in Slither en meer recent in The Suicide Squad en Guardians of the Galaxy Vol. 3. In enkele animatiefilms verzorgde Fillion al de stem van Green Lantern Hal Jordan. Deze keer zal hij opnieuw een Green Lantern spelen, maar wel een andere, namelijk Guy Gardner. Deze versie van de gekende superheld zou minder heldhaftig zijn dan zijn bekende tegenhangers. Hij zal vooral voor een komische noot moeten zorgen in Superman: Legacy.

Meer
Lees meer...