Jamie Chung en Oscar Wahlberg gecast voor nieuw seizoen van ‘Dexter’

Jamie Chung en Oscar Wahlberg zijn toegevoegd aan de castlijst voor de revival van Dexter. Het negende seizoen van die reeks verschijnt dit najaar, acht jaar na het voorlopige einde.

De aankondiging van de Amerikaanse zender Showtime in oktober vorig jaar over hun plannen heeft voor een nieuw seizoen van Dexter kon rekenen op gemengde reacties. Veel fans zijn het omstreden einde van de reeks namelijk nog niet vergeten. Anderen zien de revival dan weer als een kans om Dexter toch een mooi einde te geven.

Tien jaar later

Ondertussen is al meer informatie vrijgegeven over dat negende seizoen dat uit tien afleveringen zal bestaan. De revival speelt zich af 10 jaar na het vorige seizoen waarin Dexter Morgan (Michael C. Hall) vermist raakte tijdens orkaan Laura. Dexter leeft ondertussen onder een valse naam in het fictieve plaatsje Iron Lake in Upstate New York, aan de andere kant van het land.

Jamie Chung en Oscar Wahlberg

Naast hoofdrolspeler Hall zal in dat nieuwe dus seizoen dus ook plaats zijn voor Jamie Chung. Zij speelt Molly, heeft een beroemde podcast over true crime en komt uit Los Angeles. Chung schitterende recent nog in geprezen Lovecraft Country. Eerder was ze ook al te zien in onder andere Gotham en Once Upon a Time.

Ook Oscar Wahlberg heeft een rol in het nieuwe seizoen van Dexter. Hij speelt de populaire Zach, de aanvoerder van het worstelteam van van Iron Lake High School. Oscar Wahlberg is de zoon van Robert en neef van Mark Wahlberg. Zijn grootste rol tot nu toe was in de film Manchester by the Sea.

Andere castleden

Eerder raakten ook al heel wat andere leden van de cast bekend. Zo speelt Clancy Brown (The Shawshank Redemption, Carnivàle, Promising Young Woman) Kurt Caldwell, de onofficiële burgemeester van Iron Lake en antagonist van Dexter. Julia Jones (Goliath) zal te zien zijn als politiechef en Alano Miller (Jane the Virgin, Underground) als politiesergant.

Meer
Lees meer...