Left Right
scrollTop top

‘Dexter’-acteur Michael C. Hall: “We nemen seizoen 9 op als een tien uur durende film!”


Dexter Seizoen 9
© ‘Dexter’ – CBS

Acteur Michael C. Hall kruipt voor een unieke revival opnieuw in de huid van seriemoordenaar Dexter Morgan. Die revival bestaat uit tien afleveringen, die het negende seizoen van Dexter vormen. De reden waarom dat er nu precies komt? “Het juiste verhaal op het juiste moment”, volgens Hall.

Het einde van Dexter werd toen het verscheen in 2013 niet gesmaakt. Zelfs de showrunner van de reeks was er niet tevreden mee. Hij kondigde afgelopen oktober dan aan dat er een gloednieuw laatste seizoen van Dexter zat aan te komen. Dat zal tien afleveringen tellen en nog dit jaar verschijnen.

Al verschillende ideeën

Die tien nieuwe afleveringen volgen Dexter Morgan (Michael C. Hall) zo’n tien jaar na de gebeurtenissen in het achtste seizoen van de reeks. De komst van seizoen 9 is volgens de acteur te danken aan “het juiste verhaal op het juiste moment”.

Hij vertelde tijdens een interview met ET dat er al verschillende scripts de revue gepasseerd waren, maar dat die niet goed genoeg waren. “Ik ben al verschillende keren (onofficieel) benaderd door mensen op straat die ideeën hadden”, grapte Hall.

“Ik geloof dat er voor dit script al drie andere officiële ideeën of concepten over wat we konden doen, voorgesteld waren. Maar die voelden helemaal niet goed”, verduidelijkte de acteur. Maar nu is er dus wel een goed verhaal uit de bus gekomen.

Dexter seizoen 9

“In dit script gaat het vooral om de tijd die voorbijgegaan is”, klinkt het. “Dit verhaal speelt zich op dit moment, alsof er precies even veel tijd is verstreken sinds Dexter is geëindigd. We hebben gewoon de creatieve groep mensen terug samengekregen.”

Hall heeft het onder andere over Clyde Philips, de showrunner van de eerste vier seizoenen, die terugkeert. Ook Marcos Siega, één van de regisseurs, werkt mee aan het nieuwe seizoen. Hoe dat er precies zal uitzien? “We gaan het opnemen als een tien uur durende film!”

“Het was een combinatie van de scripts en de timing. Ik heb altijd gedacht dat het wel duidelijk zou zijn wanneer het juiste moment gekomen was om Dexter seizoen negen te maken. En da’s nu dus gebeurd. En ik kijk ernaar uit! Ik heb net de sets bezocht en het is echt. Het gebeurt écht!”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  114.676.033
 • Aantal
  doden
  2.547.184
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  774.344
 • Aantal
  doden
  22.141