Left Right
scrollTop top

Op naar een nieuw seriejaar dat in het teken zal staan van twijfel en verrassing: naar deze 35 series kijken we uit in 2021


2020 ligt nu echt definitief achter ons, 2021 wacht. Op het gebied van series zal er heel wat verschijnen, maar zal ook zonder twijfel de coronacrisis zich laten voelen. De opnames van heel wat series zijn vertraagd, producties starten in moeilijke omstandigheden en zijn niet zelden alweer stilgelegd. Het nieuwe seriejaar brengt dus vooral nog veel onduidelijk met zich mee. De zekerheden geven we mee, de rest van de lijst is, nog meer dan anders, onzeker.

Series met releasedatum

1. Cheyenne & Lola – 1 januari op Streamz

De eerste dag van het nieuwe jaar kunnen we al vol aan de bak, want dan gaat de nieuwe – Franstalige – reeks met Veerle Baetens in première. In Cheyenne & Lola is zij Cheyenne, een tatooartiest die door stom toeval betrokken raakt bij een moord.

2. Zoey’s Extraordinary Playlist S2 – vanaf 5 januari op Streamz

Deze reeks over een jonge vrouw die de diepste gedachten van de mensen rond haar kan horen in de vorm van musical- en dansnummers is fris, opgewekt, een tikje tragisch én nodigt uit tot meezingen. In het tweede seizoen komt Jane Levy steeds meer te weten over het hoe en waarom van haar speciale kracht. En het nieuwe seizoen heldert ook de cliffhangers op waarmee het vorige seizoen ons achterliet.

3. Lupin – 8 januari op Netflix

Deze productie van Netflix Frankrijk met de immer beminnelijke Omar Sy in de hoofdrol is de eerste verrassing van het jaar. Over de show viel vooraf weinig meer te lezen dan “geïnspireerd door de boeken van Maurice Leblanc”, maar dit is meer dan een gewone adaptatie over de boeken over de gentleman thief. Dit is ook geen Sherlock en geen Perry Mason en al wie na de eerste tien minuten denkt: “Oh, dit ken ik: dit is Ocean’s Eleven”: dat is het ook niet.

4. American Gods S3 – 11 januari op Amazon Prime

American Gods beeldt een wereld af waarin de goden van de mythologie echt bestaan en interactie hebben met mensen. Ze beginnen echter te botsen met de nieuwe reeks goden van mensen: technologie. Het eerste seizoen was sublieme televisie, vanaf het tweede seizoen begon de productie met allerlei problemen te kampen. Dit seizoen bestaat terug uit 10 afleveringen, wij hopen dat de reeks terug op het juiste spoor komt en naar de grote vorm van het eerste seizoen terugkeert.

5. WandaVision – vanaf 15 januari op Disney+

Disney+ gaat het ook menen in 2021. Met WandaVision lanceren ze hun eerste Marvel-reeks sinds de lancering van het platform. De serie is het begin van een heus Disney-offensief en draait rond Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen) en Vision (Paul Bettany). We kennen de twee al van een plaats in de achtergrond van verschillende X-Men- en Avenger-films, maar nu krijgen ze voor het eerst ook hun eigen serie. WandaVision had eigenlijk al in 2020 moeten verschijnen, maar alle maatregelen rond het coronavirus verhinderden dat.

6. Servant S2 – 15 januari op AppleTV+

Dezelfde dag begint ook AppleTV+ aan hun seriejaar. Ze lanceren dan immers het tweede seizoen van Servant, een serie waarmee ze in november 2019 hun platform op de kaart hoopten te zetten. Hun grootste troef heette M. Night Shyamalan, producer van dienst. In het nieuwe seizoen volgen we een getrouwd koppel uit Philadelphia dat na een tragedie in rouw is en een breuk in hun huwelijk meemaakt. Die breuk opent de deur voor een mysterieuze kracht, want we hebben het hier uiteraard nog altijd over een serie van M. Night Shyamalan.

7. Disenchantment S3 – 15 januari op Netflix

Die dag kunnen we al een dag verlof aanspreken om het nieuwe serieaanbod te bekijken, want ook Netflix pakt dan uit met een nieuw seizoen van een serie. In het derde seizoen van Disenchantment slaat prinses Bean op de vlucht en komt ze ver buiten de grenzen van haar eigen koninkrijk. Daar maakt ze kennis met een nieuw personage, ingesproken door Richard Ayoade van The I.T. Crowd.

8. Snowpiercer S2 – vanaf 26 januari wekelijks op Netflix

Het eerste seizoen van de serie waarin de overblijvende bevolking overleeft in een trein die verdeeld is volgens sociale klasse, werd gesmaakt door het publiek. Het tweede seizoen werd dan ook snel geproduceerd. Dat zal opnieuw uit tien wekelijkse afleveringen bestaan en er zal een tweede trein in het spel komen.

9. Beau Séjour – 31 januari op VRT NU

We wisten dat het tweede seizoen van de populaire reeks Beau Séjour in de pijplijn zat, toch komt deze aankondiging als een verrassing. In dit nieuwe seizoen ziet een oud-commandant van de marine zijn eigen lijk hangen aan de mast van een zeilboot. Wanneer hij drijfnat wakker wordt op het strand merkt hij dat niemand hem kan horen of zien. De cast is om bij te beginnen likkebaarden: naast Gene Bervoets doen ook Lize Feryn, Tom Vermeir, Sam Louwyck, Titus De Voogdt en Janne Desmet mee.

10. Firefly Lane – 3 februari op Netflix

Firefly Lane is een reeks waarin Katherine Heigl en Sarah Chalke twee vriendinnen spelen die elkaar al meer dan dertig jaar kennen en samen al heel wat lief en leed hebben meegemaakt. De ene koos voor roem en rijkdom, de ander voor een huwelijk en het moederschap. Netflix belooft een gezellige winterreeks.

11. Clarice – 11 februari

Of en waar Clarice ook bij ons te zien zal zijn, is momenteel nog niet duidelijk. Wel duidelijk is dat de reeks zal draaien rond Clarice Starling, de psychologe die we kennen uit Silence Of The Lambs. Deze serie zal de draad oppikken zes maanden na de ontsnapping van Hannibal Lecter. Clarice richt haar pijlen op andere seriemoordenaars en zedendelinquenten.

12. For All Mankind S2 – 19 februari op AppleTV+

Wij konden het eerste seizoen van deze alternative history-reeks op AppleTV+ wel smaken. Daarin werd de vraag gesteld hoe de wereld er zou uitzien als niet de Amerikanen maar de Russen de eerste mens op de maan zouden hebben gezet en de ruimtewedloop nooit geëindigd zou zijn.

Seizoen 2 begint een decennium na het einde van het eerste, in 1983. Het is het hoogtepunt van de Koude Oorlog en de spanningen tussen de Verenigde Staten en de USSR zijn op hun hoogtepunt. Ronald Reagan is president en de maan is vooral gegeerd voor zijn grondstoffen.

13. The Falcon And The Winter Soldier – vanaf 19 maart op Disney+

Als ze klaar zijn met WandaVision (zie hierboven) kunnen de fans van Marvel meteen door met deze Marvel-reeks. In de eerste trailer zien we hoe het schild van Captain America wordt overgedragen aan Sam Wilson (Falcon) en Bucky James (The Winter Soldier).

Terugkerende series zonder datum

14. The Witcher S2 – Netflix

Verder zet zowat elke streamingdienst in op grote fantasyreeksen. Netflix werkt naarstig aan het tweede seizoen van The Witcher. De opnames werden eerder al uitgesteld door het coronavirus, maar gingen in augustus 2020 dan toch van start. Recent werd het opnameschema opnieuw aangepast omdat hoofdrolspeler Henry Cavill gewond raakte op de set.

15. American Crime Story: Impeachment

Ook deze reeks – waarin een bekende misdaad in beeld wordt gebracht – wordt geplaagd door corona. Eind december moest de productie worden stilgelegd omwille van een besmetting op de set. Wanneer dit nieuwe seizoen van de anthology-reeks van Ryan Murphy te zien zal zijn, is dus nog niet duidelijk. Impeachment gaat over de affaire van president Bill Clinton met Monica Lewinsky. Clive Owen speelt de president, Beanie Feldstein is Monica Lewinsky en ook Sarah Paulson – de favoriete actrice van Ryan Murphy – is weer van de partij.

Of de serie net zoals de vorige seizoenen op Netflix te zien zal zijn of eerder op Star zal belanden (aangezien het een productie van FX is) valt nog af te wachten.

16. Sex Education S3 – Netflix (zomer 2020)

Online circuleert de releasedatum van 17 januari 2021 voor het derde seizoen van de populaire reeks Sex Education, maar die datum klopt vooralsnog niet. Wat we wél zeker weten is dat de opnames van dat derde seizoen in september van start zijn gegaan. Netflix liet ook al weten dat er drie nieuwe personages zullen opduiken in dat seizoen en twee ervan zijn geen onbekenden: Jason Isaacs speelde Lucius Malfidus in de Harry Potter-films, Jemima Kirke kennen we als Jessa uit Girls. Volgens sommige bronnen lopen de opnames van de reeks tot begin van dit jaar, wat een release in de zomer aannemelijk maakt.

17. The Umbrella Academy S3 – Netflix (najaar 2020)

The Umbrella Academy was de populairste serie op Netflix in 2020. Een derde seizoen is intussen bevestigd, maar de productie daarvan zal pas in februari starten. Als het derde seizoen dus nog dit jaar start, dan zal het wel pas tegen het einde van 2021 zijn.

18. Barry S3 – Streamz (maart)

Het derde seizoen van Barry – de heerlijke reeks over de seriemoordenaar met acteerambities – is al een tijdje onderweg, in april 2019 werd immers al bevestigd dat er een derde seizoen zou komen. Op het wereldwijde web circuleert een releasedatum in maart van het nieuwe jaar, maar die is voorlopig nergens officieel bevestigd.

19. Stranger Things S4 – Netflix

De voorbije zomer begon ook de productie van het vierde seizoen van Stranger Things. In een korte teaser werd ook al bekend gemaakt dat dat seizoen ook de terugkeer van Jim Hopper betekent.

20. Ozark S4 – Netflix (voorjaar)

Ook in 2020 zullen we afscheid moeten nemen van enkele getrouwen. Zo is het al een tijdje bekend dat het vierde seizoen van Ozark het laatste zal worden. Op 30 juni 2020 stuurde Netflix een tweet in de wereld waarin te lezen stond dat we die laatste reeks afleveringen “soon” zouden kunnen verwachten. We verwachten dus een release in het voorjaar van 2021.

21. Dexter S9 – Showtime

De populaire serie Dexter, rond een seriemoordenaar met een geweten, eindigde in 2013, dachten we toen toch. Dat einde werd toen niet goed ontvangen en ook showrunner Clyde Philips was achteraf gekeken niet tevreden. Hij noemt het negende seizoen, acht jaar na datum, de kans om de serie een tweede finale te geven. Er komen tien afleveringen, die in de loop van 2021 te zien moeten zijn.

22. In Treatment S4 – HBO/Streamz

Dexter is niet de enige oude bekende die in 2021 een comeback zal maken, HBO heeft ook het stof van In Treatment geblazen. De serie – waarin we een inkijk kregen in de praktijk van een fictieve therapeut – liep drie seizoenen van 2008 tot 2010. Tien jaar later nemen ze bij HBO dus opnieuw de draad op, maar therapeut van dienst is niet langer Gabriel Byrne. Azu Adubah – die we kennen van Orange Is The New Black – zal gestalte geven aan Dr. Brooke Lawrence.

Nieuwe series zonder datum

23. Dirty Lines – Netflix

Dirty Lines is een nieuwe Nederlandse Netflix Original die handelt over de opkomst van telefoonsekslijnen in de jaren tachtig van de vorige eeuw. Wanneer de internationale telefoonmaatschappij PTT begint met het aanbieden van betaalnummers, ziet een jonge ondernemer zijn kans om snel geld te verdienen en zet hij een bedrijf op in de garage van zijn ouders. Wanneer de reeks precies verschijnt, is nog niet duidelijk, maar dat het in 2021 zal zijn, lijkt zeker.

24. The Shrink Next Door (AppleTV+)

Will Ferrell en Paul Rudd zullen samen te zien zijn in de zwarte comedyreeks The Shrink Next Door. Daarin staat de vreemde relatie centraal tussen een psychiater (Paul Rudd) en zijn patiënt (Will Ferrell). De achtdelige serie werd gebaseerd op een podcast die op zijn beurt gebaseerd werd op een waargebeurd verhaal.

25. Scenes From A Marriage – HBO/Streamz

Het is ook uitkijken naar Scenes From A Marriage, een herwerking van een zesdelige mlinireeks die de Zweedse regisseur Ingmar Bergman maakte in 1974. In de nieuwe versie zullen de hoofdrollen vertolkt worden door niemand minder dan Oscar Isaac en Jessica Chastain. In de reeks zullen onderwerpen als monogamie, verlangen, liefde en haat bekeken worden door de ogen van een hedendaags Amerikaans echtpaar. De reeks wordt gedraaid voor HBO, wat zou willen zeggen dat ze bij ons op Streamz te zien zal zijn.

26. Shadow And Bone – Netflix (april)

Netflix pakt dan weer uit met het achtdelige Shadow And Bone, een fantasyreeks die gebaseerd werd op de The Grishaverse-romans van Leigh Bardugo. In die trilogie – waarvan Shadow And Bone het eerste boek is – bevinden we ons in een wereld die in tweeën gespleten is en waar onnatuurlijke wezens zich voeden met menselijk vlees. Een jonge soldaat ontdekt een kracht die haar land eindelijk zou kunnen verenigen.

27. The Sandman – Netflix

The Sandman zou het duurste DC-project tot nu toe zijn. De reeks wordt gebaseerd op de stripreeks van Neil Gaiman, die met Good Omens en American Gods ook al ander werk van zijn hand bewerkt zag voor televisie. In The Sandman maken we kennis met Morpheus, heerser over de droomwereld, die na 70 jaar gevangenschap vrijkomt. In de reeks zijn verschillende mythologische figuren en echt bestaande historische figuren verwerkt. De coronacrisis heeft dit project danig vertraagd, maar volgens Gaiman gaf hem dat de kans om het script verder te perfectioneren. We zijn benieuwd!

28. The Wheel Of Time – Amazon Prime

Amazon Prime zet in het komende jaar duidelijk in op fantasy: ze werken naarstig aan een Lord Of The Rings-reeks en ook deze The Wheel Of Time is een peperdure adaptatie van een fantasy-boekenreeks. Het verhaal speelt zich af in een wereld waar alleen bepaalde vrouwen toegang hebben tot magie. Het verhaal volgt Moiraine, gespeeld door Rosamund Pike, terwijl zij aan een gevaarlijke reis begint. Wanneer de reeks verschijnt is nog niet duidelijk, maar een korte teaser is er al wel.

29. Halo – Showtime

In juli werd bekend gemaakt dat de productie van Showtime-reeks hervat kon worden nadat de productie moest worden stilgelegd na een covid-uitbraak. Op dat moment waren al vijf van de negen afleveringen opgenomen. De reeks draait om de Master Chief, een robot die de mensheid helpt vechten tegen de Covenant, een alliantie van verschillende alienrassen. De reeks is peperduur en werd gebaseerd op de gelijknamige populaire gamereeks.

30. Ms. Marvel – Disney+ (najaar)

Er zal in 2021 heel wat te beleven zijn voor fans van Marvel en Star Wars. Eind 2021 zou Ms. Marvel moeten verschijnen. Dat wordt een bijzondere reeks voor ons Belgen, want de regie van enkele afleveringen van deze reeks in in handen van niemand minder dan Adil El Arbi en Billal Fallah. De reeks draait rond Kamala Khan, het eerste islamitische hoofdpersonage van Marvel en is één van de nieuwere personages uit het MCU. Iman Vellani speelt het titelpersonage, een tiener die op zoek is naar haar eigen identiteit.

31. Clickbait – Netflix

Aangezien je bij Netflix al kan aangeven dat je een melding wil wanneer Clickbait beschikbaar wordt gesteld, vermoeden we dat de release van deze achtdelige thriller niet lang meer op zich zal laten wachten. Vanuit acht verschillende invalshoeken zullen we aanwijzingen krijgen over de dader van een misdaad in een verhaal waarin sociale media een grote rol zullen spelen.

32. The Dropout – Disney+/Star

Deze serie vertelt het verhaal van Elizabeth Holmes. Geen familie van Sherlock, maar wel de oprichtster van Theranos, een bedrijf dat gespecialiseerd beweerde te zijn in gezondheidstechnologie. In 2015 werd Holmes door Forbes benoemd tot de jongste en rijkste vrouwelijke miljardair in Amerika. Nu wordt de jonge CEO beschuldigd van fraude en misleiding. De rol van Holmes zal gespeeld worden door Kate McKinnon.

33. Inventing Anna – Netflix

Nog meer oplichterij in Inventing Anna. Het wordt de eerste reeks waarvan Shonda Rhimes – die voor Netflix al Bridgerton leverde – ook zelf de showrunner zal zijn. De hoofdrollen worden gespeeld door Anna Chlumsky (bekend van Veep) en Julia Garner (bekend van Ozark). en vertelt het waargebeurde verhaal van de in Rusland geboren oplichtster Anna Sorokin.

34. Nine Perfect Strangers – Disney/Star

Afsluiten doen we met twee kleppers. Door Big Little Lies en The Undoing werd Nicole Kidman al bijna een vast HBO-gezicht, maar daar komt nu een einde aan. Nicole Kidman trekt met David E. Kelley – de showrunner en schrijver van onder andere Big Little Lies en The Undoing – naar Disney voor de nieuwe Star-reeks Nine Perfect Strangers. Daarin zal ook Melissa McCarthy te zien zijn. Het verhaal speelt zich af in een resort dat ontspanning belooft aan negen van zijn bezoekers. Alleen blijkt Masha, die het centrum leidt, andere plannen met hen te hebben.

35. The Underground Railroad – Amazon Prime

Deze laatste serie is meer een stiekeme hoop. De verfilming van The Underground Railroad werd al in 2017 aangekondigd. Het bekende boek van prijswinnend auteur Colson Whitehead wordt bewerkt door niemand minder dan Barry Jenkins, de regisseur van Moonlight en If Beale Street Could Talk. Het is ook hij die deze hele reeks zou gaan regisseren. Het verhaal draait rond de jonge slavin Cora die weet te ontsnappen van een plantage in Georgia. Ze gaat op zoek naar de mythische Underground Railroad, een netwerk van geheime tunnels dat haar naar de vrijheid zou kunnen leiden. Dat er een tweetal maanden geleden ook een teaser werd vrijgegeven doet onze hoop dat de serie nu echt wel voor 2021 is, groeien.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update