Left Right
scrollTop top

‘Dexter’ krijgt 10 nieuwe afleveringen met acteur Michael Hall in hoofdrol


Dexter terugkeer Michael Hall
© Showtime

De Amerikaanse zender Showtime kondigt aan dat er een reboot komt van de populaire horrorserie Dexter. Daarin zal acteur Michael C. Hall opnieuw de verschrikkelijke hoofdrol spelen. Dat meldt de entertainmentwebsite Deadline.

Dexter werd oorspronkelijk uitgezonden op de Amerikaanse zender Showtime en was ook in ons land razendpopulair. In 2013 kwam er een einde aan de reeks na acht succesvolle seizoenen.

In de reeks staat bloedspatpatroononderzoeker Dexter Morgan centraal. Hij werkt bij de politie voor de afdeling Moordzaken en neemt de plaatsen delict onder de loep. Tegelijkertijd is hij zelf een gevaarlijke seriemoordenaar die wraak wil nemen op daders en moordenaars die hun straffen ontlopen.

(Lees verder onder de video)

Opnieuw met Hall

De woordvoerders van Showtime lieten aan Deadline weten dat ze enkel een vervolg op de serie wilden maken als de scenaristen en producers met een creatieve insteek op de proppen zouden komen.

Michael C. Hall kruipt opnieuw in de huid van Dexter in deze reboot. Inmiddels is duidelijk dat scenarist Clyde Phillips het verhaal zal schrijven. Die werkte ook al meer aan eerdere seizoenen.

10 afleveringen

De reboot zal uit tien afleveringen bestaan en moet begin volgend jaar in productie gaan. Het nieuwe seizoen verschijnt mogelijks al eind 2021. Of de reboot meteen al in België te zien zal zijn, is nog niet geweten.

(Dit zijn de 50 beste series op Netflix.)


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  136.069.313
 • Aantal
  doden
  2.937.292
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  939.309
 • Aantal
  doden
  23.636