Jan Vertonghen tekent voor twee seizoenen bij RSC Anderlecht

De deal die al enkele dagen in de lucht ging, is vandaag ook officieel geworden. Jan Vertonghen heeft een contract voor twee seizoenen getekend bij RSC Anderlecht. De Rode Duivel zal daardoor binnenkort op 35-jarige leeftijd zijn debuut maken in de Jupiler Pro League.

RSC Anderlecht hoopte dit seizoen eindelijk weer aansluiting te vinden met de Belgische top. Met 9 punten uit 6 wedstrijden is de ploeg van Felice Mazzù echter niet zo denderend gestart aan het seizoen. Daardoor ging de recordkampioen in het slot van de transferperiode nog op zoek naar versterking.

Hoewel met amper vijf tegendoelpunten vooral de aanval een probleem lijkt bij het huidige Anderlecht, vond de club zijn versterkingen juist in het verdedigende compartiment. Eerder deze week pakte RSCA al uit door de ervaren verdedigende middenvelder Amadou Diawara te halen bij AS Roma.

Jan Vertonghen

Maar ook in de verdediging wou Anderlecht versterking. Die vond het bij Jan Vertonghen. De Belgische recordinternational was tijdens zijn derde seizoen bij het Portugese Benfica op een zijspoor beland en mocht vertrekken. Anderlecht bood een uitweg en bindt Vertonghen voor twee seizoenen aan zich vast.

“Er waren in het verleden al contacten met RSC Anderlecht, maar plots vielen alle puzzelstukjes in elkaar. Ik volg het project van de club al langer en ik ben ervan overtuigd dat ik met mijn ervaring deze groep iets kan bijbrengen. Dit is gewoon de juiste stap in mijn carrière en ik kijk er enorm naar uit om mijn eerste wedstrijd in het Lotto Park te spelen”, zegt Jan Vertonghen zelf over zijn nieuwe club.

Binnenkort kan de verdediger zo voor het eerst in de Belgische competitie spelen. Als zestienjarig talent verliet hij in 2003 namelijk zijn het toenmalige Germinal Beerschot voor Ajax. Daar zou hij doorbreken en een transfer versieren naar Tottenham, waar hij acht seizoenen zou blijven.

WK Qatar

Bij RSC Anderlecht hoopt de 35-jarige Vertonghen ook de nodige speelminuten te verzamelen zodat hij niet naast de kern voor het WK voetbal in Qatar van komende winter valt. De voorbije periode zochten heel wat andere Belgen om diezelfde reden ook al een nieuwe club op, waarbij ze zich in de kijker hopen te spelen.

Zo kondigde RSC Anderlecht de komst van Jan Vertonghen aan:

Meer
Lees meer...