Left Right
scrollTop top

Wie is Jaouad Alloul in ‘De Slimste Mens ter Wereld’ en waar kan je hem van kennen?


Jaouad Alloul DSMTW
© Play4

Het Nederlandse duo Merol en Arjen Lubach lijkt in De Slimste Mens ter Wereld niet te verslaan. Maar vanavond zal Jaouad Alloul dat toch proberen. Je kan Jaouad van heel wat verschillende dingen kennen. We geven graag een overzicht van alles wat hij in de afgelopen jaren gedaan heeft.

De deelnemersbank van De Slimste Mens ter Wereld wordt nu al drie dagen op rij voor tweederde gevuld door Nederlanders. Merol en Arjen slaagden er al twee keer in om de nieuwkomer in De Slimste Mens meteen naar huis te spelen. Vanavond is het de beurt aan Jaouad Alloul om dat sterke front te proberen breken.

The Voice van Vlaanderen

Jaouad is afgestudeerd als chocolatier, maar is vooral bekend van zijn muziek en theatervoorstellingen. Hij kwam voor de eerste keer in de publiciteit terecht door zijn deelname aan The Voice van Vlaanderen. Hij nam deel in het tweede seizoen van de Vlaamse versie van het programma en kwam terecht bij Team Alex. Jaouad schopte het tot in de halve finale.

Na zijn deelname aan The Voice bracht hij nog enkele singles uit. In de teksten verwerkte hij daarbij zijn eigen verleden. Jaouad heeft namelijk geen makkelijke jeugd gehad. Als kind wilde hij eigenlijk een meisje zijn, maar dat was volgens zijn geloof onaanvaardbaar. Hij besloot daarom op 20-jarige leeftijd het huis uit te gaan en op zoek te gaan naar zichzelf.

Het eerste album van Jaouad heet ‘MESSIAS’ en verscheen eerder dit jaar. Morgen, op 19 november 2021, verschijnt zijn nieuwe single I Think I’m In Love.

Theater

Die moeilijke zoektocht naar zichzelf als homoseksuele moslim haalt hij ook aan in zijn theaterstukken. Zo kwam hij in 2019 met de monoloog De Meisje, die hij omschreef als “het kortste levensverhaal ooit”. In deze monoloog haalt hij de moeilijke positie aan waarin hij terechtkwam door z’n geaardheid en z’n geloof.

Daarnaast heeft Jaouad ook zijn eigen podcast De Ochtenddienst. Daarin ontvangt hij enkele interessante gasten. Verder heeft Jaouad ook een reeks op YouTube. In ¿het nieuwe normaal! besprak hij met verschillende mensen wat “het nieuwe normaal” eigenlijk is en hoe het is om je “niet normaal” te voelen.

Tot slot is Jaouad ook cocreator van Masculinities: Liberation through Photography, een tentoonstelling in het Fotomuseum in Antwerpen. Die tentoonstelling toont door middel van film en fotografie van de jaren 1960 tot vandaag hoe mannelijkheid wordt ervaren, uitgedragen en gevormd. De tentoonstelling is nog tot en met 13 maart 2022 te zien in het Fotomuseum in Antwerpen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…