Japan maakt documentaire over de fenomenale counter van de Rode Duivels op het WK

Japan maakt documentaire over de fenomenale counter van de Rode Duivels op het WK

Het mooiste doelpunt van de Rode Duivels op het wereldkampioenschap voetbal krijgt een eigen documentaire. De Japanse openbare omroep NHK is volop bezig de reportage over de indrukwekkende counter, die ervoor zorgde dat België zich kon plaatsten voor de kwartfinales op het WK.

Het staat waarschijnlijk gegrift in het collectief geheugen van elke Belg, de 3-2 van de Rode Duivels tegen Japan in de achtste finale van het wereldkampioenschap voetbal. In een actie die van goal tot goal amper 14 seconden duurde, plaatste Nacer Chadli uiteindelijk de bal in het doel. Het werd een doelpunt waarvoor de Rode Duivels lof kregen vanuit te hele wereld en nu krijgt het dus ook een vervolg.

14 seconds

De Japanse publieke omroep NHK is bezig met het filmen van een documentaire over het mooiste doelpunt van de Rode Duivels op het WK voetbal. Ja, je leest het goed: een volledige documentaire over één doelpunt. De documentaire zal 14 seconds heten, naar de tijd die de Belgen nodig hadden om de bal van hun eigen doel tot binnen de palen van de tegenpartij te krijgen.

Het was natuurlijk een prachtig staaltje teamwork, dat begon met een hoekschop van Japan, die moeiteloos gegrepen werd door Thibaut Courtois die de bal perfect voor de voeten van Kevin De Bruyne plaatste. De Bruyne dribbelde op zijn beurt het volledige veld over om de bal door te spelen naar Thomas Meunier. Die gaf uiteindelijk de voorzet, die na een heerlijk overstapje van Romelu Lukaku op doel getrapt werd door Nacer Chadli. Zo wonnen de Rode Duivels in de laatste minuten van de match dan toch, nadat ze eerder in de wedstrijd 0-2 achter kwam te staan.

Japan

Dit doelpunt zorgde voor een golf van euforie doorheen ons land, maar was voor de Japanners uiteraard een harde pil om te slikken. Toch wijden ze nu een documentaire aan de 14 seconden waarin hun hun WK-droom aan diggelen werd getrapt.

Voor die reportage reisde een Japanse televisieploeg af naar ons land voor een interview met sportcommentator Frank Raes. Hij liet aan Sporza weten dat de Japanners vooral geïnteresseerd waren in de samenstelling van de nationale ploeg en de samenwerking tussen de Vlamingen en de Walen.

Gesponsorde artikelen