Je hoeft bij Starbucks geen drankje meer te bestellen om te mogen zitten of om naar het toilet te gaan

Je hoeft bij Starbucks geen drankje meer te bestellen om te mogen zitten of om naar het toilet te gaan

Naar aanleiding van de racistische incidenten bij Starbucks onlangs, besloot de koffieketen om zijn reglement aan te passen. Vanaf nu moet je geen drankje meer bestellen om aan een tafeltje te zitten of om naar het toilet te gaan. De voorwaarde is wel dat je je gedraagt als een goede klant en niet onbeleefd bent. 

Een kleine maand geleden kwam koffieketen Starbucks negatief in de pers omdat in een Amerikaans filiaal twee zwarte mannen opgepakt waren nadat ze zich ‘verdacht’ gedroegen. Uiteindelijk bleken ze gewoon op een vriend te wachten vooraleer ze konden bestellen. Op dit incident kwam er op sociale media een stortvloed van negatie reacties en besloot de manager van Starbucks om hun policy aan te passen.

Nog incidenten

Toen dit incident uitkwam kwam ook Brandon Ward, een trouwe klant bij Starbucks, op de proppen met een nieuw verhaal. Hij wou gebruik maken van de toiletten bij Starbucks maar had zijn drankje nog niet besteld. De persoon achter de toonbank weigerde de code van de wc te geven aan Ward, eveneens een zwarte man. Wat wel vreemd was, er kwam een blanke man uit de toiletten die ook geen drankje besteld had maar wel de code had gekregen.

De CEO van Starbucks Kevin Johnson was zelf gechoqueerd door deze incidenten en besloot een video te plaatsen op de website van Starbucks waarin hij zijn excuses aanbood. Daarnaast sluit hij ook alle Amerikaanse filialen op 29 mei om zijn personeel een workshop tegen racisme te laten volgen. De twee mannen die gediscrimineerd werden kregen een symbolische schadevergoeding van 1 dollar en de staat Philadelphia beloofde 200.000 dollar te investeren in jonge, nieuwe ondernemers.

Nieuw reglement

Al heeft Starbucks er alles aan gedaan om zijn fout recht te zetten, toch besloot de keten om zijn reglement aan te passen. Wie nu naar het toilet wil gaan of aan een tafeltje wil zitten om bijvoorbeeld te wachten op zijn/haar vrienden, hoeft geen drankje te bestellen. Voorwaarde is wel dat je je goed gedraagt en geen klanten lastigvalt. De dingen die dus van een klant verwacht worden.

Gesponsorde artikelen