Left Right
scrollTop top

Jesy Nelson verlaat Little Mix, groep gaat met drie verder


Little Mix
© Isopix

Jesy Nelson stapt definitief uit de meidengroep Little Mix, dat heeft ze zelf laten weten via Instagram. Op de uitreiking van de MTV EMA’s was Jesy er ook al niet bij. Toen liet de groep weten dat Jesy een pauze zou inlassen om medische redenen. Maar nu komt het nieuws dat die pauze definitief is.

“De afgelopen 9 jaar waren de beste tijd van mijn leven”, zo laat Jesy Nelson weten via Instagram. Jesy liet eerder al weten dat ze “een lange pauze” zou nemen om medische redenen. Daardoor was ze er niet bij op de MTV EMA’s, die de groep presenteerde.

Jesy Nelson

Little Mix werd in 2011 gevormd in de talentenshow The X Factor. Als groep van vier wonnen Perrie Edwards, Leigh-Anne Pinnock, Jade Thirlwall en Jesy Nelson toen het seizoen als eerste en nog steeds enige groep ooit. De groep bleef tot nu samen, maar zal het vanaf nu met drie moeten doen.

Jesy Nelson zal namelijk de groep verlaten. Een maand geleden liet het management van Little Mix weten dat Jesy “een lange pauze zou inlassen om medische redenen”. Meer lieten ze daar toen niet over weten. Tot nu, want nu blijkt dat de groep zal verder gaan met drie.

Mentale gezondheid

In een post op Instagram laat Jesy weten dat ze de groep verlaat om te werken aan haar mentale gezondheid. “Deel uitmaken van Little Mix heeft een zware impact op mijn mentale gezondheid”, klinkt het. “Ik vind de constante druk van lid zijn van een meidengroep enorm zwaar, net zoals de verwachtingen waaraan je steeds moet voldoen.”

“Er komt een tijd in het leven waarop we opnieuw moeten investeren in zorgen voor onszelf, eerder dan anderen blij te willen maken. En ik voel dat dat moment voor mij is aangebroken. Dus na lang twijfelen en met pijn in het hart, laat ik weten dat is Little Mix zal verlaten. Ik moet tijd doorbrengen met de mensen van wie ik hou, de dingen doen die me blij maken. Ik ben klaar om een nieuw hoofdstuk in mijn leven aan te vatten. Op dit moment ben ik nog niet zeker hoe dat er zal uitzien. Maar ik hoop dat jullie er zullen zijn om me te steunen.”

In haar boodschap bedankt ze ook haar fans en de overige drie leden van Little Mix. “Bedankt voor de geweldige herinneringen die ik nooit al vergeten. Ik hoop dat jullie zullen verdergaan met het nastreven van jullie dromen en verder muziek zullen maken waar mensen van houden.”

Tweets

De overblijvende drie leden van Little Mix reageren via Twitter op het nieuws. “Na een geweldige 9 jaar samen, heeft Jesy beslist om Little Mix te verlaten. Dit is een ongelofelijk triest moment voor ons allemaal, maar we steunen Jesy. We houden enorm veel van haar en begrijpen dat het belangrijk is dat ze doet wat het beste is voor haar mentale gezondheid.”

De groep zal nu verder gaan met drie. “We houden nog steeds van onze reis met Little Mix en wij drieën zijn nog niet klaar om hiermee te stoppen. We weten dat het vertrek van Jesy schokkend nieuws is voor onze fans. Maar we houden zo veel van jullie en zijn zo dankbaar voor jullie loyaliteit en steun. We kijken ernaar uit om jullie terug te zien op tour.” De tekst is ondertekend door de drie overblijvende leden van Little Mix: Jade, Perrie en Leigh-Anne.

Jesy Nelson: Odd One Out

Vorig jaar maakte Jesy Nelson haar eigen documentaire over cyberpesten. Daarin sprak ze openlijk over haar zelfmoordpoging. In 2013 wilde ze een einde maken aan haar leven nadat ze via sociale media het onderwerp werd van spot en pesterijen. “Ik stond elke ochtend op met een vaste routine. Dat was Twitter openen en zoeken naar mensen die kritiek hadden op mij. Als je dan continu leest dat je dik en lelijk bent, dan werkt dat echt niet bevordelijk.”

Met de documentaire wilde ze aandacht vragen voor cyberpesten. Zo kwamen we in die documentaire te weten dat 7 op de 10 jongeren in Groot-Brittannië ermee te maken krijgt. “Iedereen moet weten welk effect cyberpesten kan hebben op mensen.”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…