Jobbeurzen anno 2021: vind online de job van je leven

Afstuderen en werk vinden in tijden van corona. We hoeven er geen tekeningetje bij te maken dat dat absoluut niet simpel is. Gelukkig kan tegenwoordig àlles online, dus ook een jobbeurs. Maak kennis met de virtuele Jobday van FOD Financiën.

Online lessen, online hobby’s, online afspreken met vrienden, … Alles gebeurt vandaag virtueel en dat heeft zo zijn voor- en nadelen voor wie in zijn of haar laatste jaar hoger onderwijs zit. Bij het solliciteren hoef je nu zelfs de deur niet meer uit, maar dat maakt het er nog niet makkelijker op. Want waar kan je in gesprek gaan met potentiële werkgevers? Bij gebrek aan jobbeurzen, infosessies en gastcolleges, lanceert de FOD Financiën daarom een interactieve, digitale jobdag!

Ben jij pas afgestudeerd en op zoek naar een boeiende en uitdagende job? Dan vind je die misschien wel bij de Federale Overheidsdienst Financiën. Zij hebben maar liefst 1.300 plaatsen in de aanbieding voor wie net van de schoolbanken komt. Vanaf 8 februari zoeken zij een pak nieuwe collega’s bij heel wat verschillende diensten. Klinkt jou dat als muziek in de oren? Wees er dan zeker bij tijdens de jobbeurs.

Wat mag je verwachten?

Een jobbeurs in coronatijden, dat is uiteraard een virtueel evenement. FOD Financiën gaat dus digitaal met haar online jobdag. Op donderdag 11 februari 2021 van 10 tot 19 uur kan jij kennismaken met de overheidsdienst vanuit je zetel of aan je bureau. Ruil die pyjama even weer om voor een gepaste outfit en solliciteer van aan je laptop!

Via een online platform zal je al je vragen kunnen stellen aan de HR-medewerkers van de FOD Financiën. Daarnaast staat je een goed gevuld programma te wachten met infosessies door de verschillende administratieve diensten. Je maakt er kennis met de diensten ICT, Budget & Beheerscontrole, Thesaurie, Patrimoniumdocumentatie, Fiscaliteit, Bijzondere Belastingsinspectie, Douane & Accijnzen en Inning & Invordering. Je ontdek er wat elke job precies inhoudt en waaraan je je mag verwachten.

Wat staat er op het programma?

De dag begint met een formeel onthaal en welkomstwoordje. De verschillende infosessies van telkens een halfuur worden afgewisseld met Facebook Lives, je krijgt een lunchpauze en de dag wordt afgesloten met een Q&A-sessie waarin je al je resterende vragen kan stellen.

De presentaties zullen via Microsoft Teams gegeven worden en de Facebook Lives met algemene info kan je via Facebook volgen. Nadien zullen die livesessies ook beschikbaar zijn op het online platform van de jobbeurs.

Interesse in een job bij de overheid? Wees er dan zeker bij op donderdag 11 februari van 10 tot 19 uur via dit online platform en scoor als pas afgestudeerde een boeiende en uitdagende job bij de Federale Overheidsdienst Financiën!

Meer
Lees meer...