Joel, de K-popster van ‘Squid Game: The Challenge’, maakt na 9 jaar comeback met nieuw nummer

Joel is als K-popster misschien niet zo heel bekend, maar toch zullen miljoenen mensen hem mogelijk herkennen. Eind vorig jaar kon je hem namelijk aan het werk zien in de realityreeks Squid Game: The Challenge. Het ging om een spelprogramma dat gebaseerd is op de razend populaire Zuid-Koreaanse fictiereeks Squid Game. 456 deelnemers van over de hele wereld namen deel aan het programma. Een van die deelnemers was Joel, die in een ver verleden nog actief was als K-popster. Nu maakt hij z’n comeback met het nummer Falling.

Joel, speler #375 uit Squid Game: The Challenge, maakte tien jaar geleden zijn debuut als K-popster. Nadien was hij te zien in verschillende televisieprogramma’s en heeft hij samen met Aaron Kwak, die tot 2022 deel uitmaakte van de K-popgroep NU’EST, de podcast Korean Cowboys.

Joel

Joel kende geen al te best traject op Squid Game: The Challenge. In de eerste opdrachten bleef hij vrijwel onzichtbaar tot hij zichzelf kandidaat stelde om een van de doosjes open te maken in de zevende opdracht. Maar daarbij had hij geen geluk. Zijn duivel-uit-het-doosje vertelde hem namelijk dat hij het spel meteen moest verlaten.

Maar door z’n deelname aan de realityreeks heeft Joel wel heel wat nieuwe fans gekregen en daar maakt hij nu gebruik van door zijn muziekcarrière te herlanceren. Van 2014 tot 2015 maakte hij deel uit van de K-popgroep BTL onder de artiestennaam Jay. Maar nu maakt hij zijn debuut als soloartiest met het nummer Falling. Het gaat om een ballade over hoe ervaringen uit het verleden je kunnen helpen om door moeilijke tijden te geraken.

Bekijk hier de videoclip voor Falling van Joel:

Meer
Lees meer...