Left Right
scrollTop top

Jojo Siwa komt uit de kast en krijgt meteen politie over de vloer


Jojo Siwa
© Isopix

Jojo Siwa (17) had zich het afgelopen weekend waarschijnlijk heel anders voorgesteld. De socialemediaster kwam via Twitter uit kast en kreeg vervolgens bezoek van de politie. Daarbij bleek het om een set-up te zijn van paparazzi om foto’s te kunnen maken van Siwa.

Socialemediaster Jojo Siwa is dit weekend officieel uit de kast gekomen. Jojo was voor het eerst te zien in Dance Moms maar bouwde later een imperium uit op sociale media. Zo is ze actief op YouTube, Instagram en TikTok waar ze miljoenen fans heeft.

Coming-out

De coming-out van Jojo Siwa gebeurde in “verschillende fases”. Eerst deelde Jojo een TikTok waarin ze meezong met het nummer Born This Way van Lady Gaga. Specifiek zong ze de lyrics: “No matter gay, straight or bi, lesbian, transgender life. I’m on the right track, baby. I was born to survive.” Verschillende fans van Jojo Siwa dachten dat dit misschien een subtiele verwijzing was naar haar seksuele geaardheid. Maar een echte coming-out is dit natuurlijk niet.

Vervolgens deelde Jojo een duidelijkere tweet. Daarop toonde ze een T-shirt die haar nicht haar cadeau had gedaan. Op die T-shirt stond te lezen: “Best. Gay. Cousin. Ever.” Duidelijker kon het dus bijna niet worden.

In een livestream op Instagram beantwoorde ze vervolgens vragen van haar fans. Daarbij maakte ze duidelijk dat ze wel degelijk deel uitmaakt van de LGBTQ-gemeenschap. “Ik denk al mijn hele leven. Mijn hele leven lang hou ik van mensen, maar ik ben nooit echt verliefd geweest. Maar ik geloofde altijd dat mijn persoon echt gewoon mijn persoon zal zijn. Als die persoon een jongen is, geweldig! En als die persoon een meisje is, geweldig! Ik denk nu gewoon dat ik heel gelukkig ben.”

Politie

Maar dat geluk was maar van korte duur, want niet veel later stond de politie aan de deur bij Jojo Siwa en de rest van haar familie. Daarbij werden Jojo en haar familie gedwongen om buiten te gaan, zodat de agenten hun woning konden onderzoeken.

En toen werd duidelijk wat er aan de hand was. Van zodra Jojo de woning verliet, doken er paparazzi op om foto’s te maken van de bekende tiener. De politie werd dus opgebeld door de paparazzi om Jojo uit haar huis te lokken om foto’s te kunnen maken. In een video legt Jojo uit hoe het allemaal in z’n werk ging. “We gingen buiten met onze handen omhoog omdat je de regels moet volgen en toen zei de politie dat iemand gebeld had met een klacht. En toen verschenen plots paparazzi vanachter de hoek.”

Blijkbaar is dat een tactiek die vaker gebruikt wordt door paparazzi en omschreven wordt als ‘swatting’. “Daarbij belt de media de politie zodat je buiten moet komen”, legt Jojo uit. “Omdat ik recent uit de kast kwam, is de media natuurlijk heel benieuwd en daar hou ik van want ik hou van de steun. Maar, je kon ook gewoon naar mijn huis komen zonder mij eruit te jagen. Ik voel me slecht omdat er zo’n 50 agenten aan ons huis waren en de politie had die tijd beter kunnen besteden door iemand te helpen dan door te reageren op een valse klacht van paparazzi.”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…