Lady Gaga en Jennifer Lopez treden op bij eedaflegging Joe Biden

Joe Biden legt komende woensdag de eed af als zesenveertigste president van de Verenigde Staten. En op weg daarnaartoe hebben heel wat bekende koppen hem publiekelijk gesteund. Het kan dan ook niet als een verrassing komen dat verschillende van hen ook op de eedaflegging aanwezig zullen zijn.

Tijdens z’n regeerperiode heeft Republikein Donald Trump heel wat kritiek gekregen. Ook verschillende artiesten hebben zich de voorbije jaren openlijk uitgesproken tegen de huidige president van de Verenigde Staten. Zo weigerden ze audiënties in het Witte Huis en verboden ze hem zelfs om hun muziek te gebruiken tijdens z’n campagne.

Steun van bekende mensen

Bij z’n tegenkandidaat was dat allerminst het geval. Heel wat bekende gezichten (zoals actrice Jennifer Lawrence) hebben zich tijdens z’n verkiezingscampagne ingezet om Joe Biden aan de overwinning te helpen. En dat heeft z’n vruchten afgeworpen. Want komende woensdag legt de Democraat de eed af als zesenveertigste president van de Verenigde Staten.

Eedaflegging Biden

Op die eedaflegging zullen ook verschillende van die bekende Biden-aanhangers aanwezig zijn. Zeker twee van hen treden zelfs op. Niemand minder dan Lady Gaga zal namelijk het Amerikaans volkslied brengen tijdens de inauguratie van Joe Biden. Jennifer Lopez treedt ook op. Dat heeft de organisatie van het evenement laten weten.

Naast de twee zangeressen zal brandweervrouw Andrea Hall aanwezig zijn. Zij zal de Pledge of Allegiance leiden. Dichteres Amanda Gorman zal voorlezen uit haar werk. Daarnaast zullen ook twee religieuze leiders op de eedaflegging aanwezig zijn, onder andere om Joe Biden te zegenen.

“Vertegenwoordigers van de diverse natie”

“We zijn superenthousiast om een inspirerende groep van dynamische deelnemers aan de eedaflegging te kunnen aankondigen”, schrijft voorzitter Tony Allen. “Ze vertegenwoordigen de diversiteit in onze natie en helpen de tradities van inauguratie in ere houden en vieren, wanneer verkozen president Joe Biden en vicepresident Kamala Harris de eed afleggen.”

Meer
Lees meer...