President-elect Joe Biden krijgt coronavaccin live op televisie

De toekomstige Amerikaanse president Joe Biden heeft zojuist het coronavaccin gekregen. De inenting was live te zien op televisie. Achteraf sprak Biden zijn dank uit voor alle wetenschappers die aan het vaccin gewerkt hebben.

Terwijl het coronavaccin van Pfizer en BioNTech in de Europese Unie nog maar juist is goedgekeurd, zijn ze in de Verenigde Staten al even aan het vaccineren. Maandag was het daar de beurt aan de 78-jarige president-elect Joe Biden.

Zijn inenting door verpleegster Tabe Masa, een immigrante uit Kameroen, was live te zien op televisie. Na afloop sprak de toekomstige president de pers toe. “We zijn deze mensen heel veel dank verschuldigd. Zowel de wetenschappers als alle andere mensen die dit hebben mogelijk gemaakt, zoals eerstelijnswerkers en mensen die het klinische werk doen”, klonk het.

Bedanking voor regering Trump

Joe Biden bedankte ook de regering van zijn voorganger Donald Trump. Die heeft met Operation Warp Speed heel wat extra middelen ter beschikking gesteld voor de ontwikkeling van een coronavaccin.

Daarna legde Biden ook uit dat hij zich live op tv liet vaccineren om duidelijk te maken dat het vaccin veilig is. “Er is niets om je zorgen over te maken. Ik kijk uit naar mijn tweede spuitje”, zei Biden, verwijzend naar de twee dosissen die nodig zijn van het vaccin.

Meer
Lees meer...