Lady Gaga trekt beruchte vleesjurk nog eens aan en daar heeft ze een goede reden voor

Lady Gaga staat uiteraard bekend voor haar bijzondere vestimentaire keuzes. Maar een van de meest bedenkelijke keuzes was zonder twijfel de vleesjurk die ze droeg op de MTV Video Music Awards van 2010. En die jurk heeft ze nu nog eens uit de kast (nu ja, de diepvries?) gehaald.

Er zijn weinig mensen die zo’n extreme kledingstijl hebben als Lady Gaga. En daardoor heeft de zangeres natuurlijk ook al heel wat iconische looks op haar naam staan. Speciaal voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen trok ze die nu nog een keertje aan.

Vleesjurk

In een video, die Lady Gaga deelde op haar sociale media, roept ze haar fans op om te stemmen tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 3 november. En dat doet ze natuurlijk volledig op haar eigen manier.

In de video verschijnt Lady Gaga in verschillende iconische outfits die ze tijdens haar rijkgevulde carrière droeg. Zo passeren het blauwe badpak van Poker Face en haar (inclusief blonde pony) en haar outfit van de Superbowl de revue. En ook haar outfit uit de A Star Is Born kon niet ontbreken. Maar de opvallendste outfit uit de video, en bij uitbreiding ook wel de meest opvallende outfit uit Gaga’s carrière, is zonder twijfel de beruchte vleesjurk die de zangeres droeg op de MTV Video Music Awards in 2010.

Gedemotiveerde stemmen

Maar de video heeft natuurlijk een belangrijkere betekenis dan enkel haar indrukwekkende kleerkast te etaleren. “Hoi, dit is Lady Gaga”, zo begint ze haar video. “Dus, de verkiezingen, komende dinsdag, we zijn er bijna. Maar we moeten eens praten.” Eerst bedankt ze iedereen die zijn of haar stem al heeft uitgebracht. “Jij hebt gedaan wat je moest doen en ik hou daarom van je.”

Haar boodschap is vooral voor de mensen die niet van plan zijn om te stemmen, de mensen die niet geloven in het nut van verkiezingen. “Ik geloof dat je nog steeds verantwoordelijk bent, hoe je je ook voelt over de verkiezingen. Misschien ben je het vechten beu, of voel je je gefrustreerd over Covid-19 en je wil dit er niet bijnemen, misschien heb je een hekel aan alle kandidaten of ben je zo teleurgesteld in de staat van ons land dat je niet meer gelooft in verkiezingen omdat je geen deel wil uitmaken van het systeem.” Maar, zo stelt Lady Gaga, dan is het juist extra belangrijk om te stemmen en zo verandering te brengen in het land dat je wil veranderen.

“Laat jullie stem horen”

Voor zij die toch nog steeds geen nut zien in stemmen, heeft Lady Gaga nog een reden. “Stem in naam van iemand van wie je houdt, stem in naam van iemand die van je houdt. Stem in naam van iemand die je verloren bent, iemand die urenlang in de rij zou staan om zijn of haar stem uit te brengen, maar niet kan omdat hij of zij er niet meer is. Stem in naam van alle stemmen die minder macht hebben of stem voor de kinderen wiens stem nog niet gehoord kan worden.”

Op wie je stemt, maakt Lady Gaga niet uit. “Laten we eerlijk zijn, jullie weten op wie ik gestemd heb”, zo klinkt het bij de uitgesproken democraat. “Maar geloof mij, zelfs als je het niet met me eens bent, je stem is nog steeds belangrijk. Je kan vroeger stemmen, maar niet later. En dinsdag is je laatste kans.”

“Ik ben nooit te verlegen geweest om mijn stem te laten horen. Ik heb veel dingen gezegd op veel verschillende manieren, terwijl ik verschillende outfits, make-up, hoeden en jurken gemaakt uit vlees droeg. Ik ben van stadiums gesprongen, ik heb geschreeuwd op podia. Het lijkt erop dat ik steeds verander, maar één ding blijft hetzelfde: ik zorg ervoor dat mijn stem gehoord wordt. Mijn stem wordt gehoord deze verkiezingen, de jouwe ook?”

Ook op Instagram spoorde Lady Gaga haar volgers op gepaste wijze aan om te gaan stemmen:

Meer
Lees meer...