Jon Snow weet echt niks, maar wij kennen zijn échte voornaam dankzij een aandachtige liplezer

Jon Snow weet echt niks, maar wij kennen zijn échte voornaam dankzij een aandachtige liplezer
HBO

Na de bloederige seizoensfinale van dit seizoen Game Of Thrones weten we eindelijk bijna zeker dat [SPOILERS] Jon geen Stark maar een Targaryen is. Blijft over: wat zou Jons voornaam geweest zijn als zijn moeder Lyanna was blijven leven? Een liplezer op Reddit heeft die scène nog eens goed bekeken, en hij denkt het antwoord te kennen. 

De aap is eindelijk uit de mouw: R+L=J, Jon Snow is geen Stark maar een Targaryen. Nu we dat weten, blijven de diehard-fans wel nog met een brandende vraag zitten: als Jon geen Snow is, wat is zijn echte voornaam dan? Lyanna fluistert iets in Neds oor in de Tower of Joy-scène, en we horen niet veel, maar het is wel duidelijk dat ‘Jon’ niet de naam is die Lyanna in gedachten had. Een Redditor die kan liplezen keek nog eens aandachtig naar de scène en heeft het antwoord gevonden: Jaehaerys.

Jaehaerys Targaryen?

Jaehaerys klinkt al een stuk meer Targaryen dan ‘Jon’, en de naam heeft ook een geschiedenis in de wereld van Een lied van Ijs en Vuur, de boekenreeks waar Game Of Thrones op gebaseerd is. Jaehaerys I was gekend als ‘De wijze’, ‘De Verzoener’ en ‘De Oude Koning’, een stuk minder gek dan Daenerys haar vader Aerys dus. Hij gaf ook lappen grond aan de Night’s Watch en versterkte hun troepen.

Jaehaerys past ook iets beter bij de namen van Jons halfbroer en -zus, Aegon en Rhaenys , dat moeten we toegeven. De liplezende Redditor wijst er trouwens op dat Ned Jon waarschijnlijk vernoemde naar Jon Arryn, zijn goeie vriend, die met Lysa Tully getrouwd was.

Je kan het stukje waar Lyanna tegen de jonge Ned praat, hieronder bekijken.

Gesponsorde artikelen