Joost Klein hint opnieuw – vrij duidelijk – naar deelname aan Eurovisiesongfestival 2025

Joost Klein heeft op sociale media nog maar eens gehint op een nieuwe deelname aan het Eurovisiesongfestival. De Nederlandse zanger is op reis in IJsland en maakt daar enkele bizarre foto’s in een outfit die heel hard lijkt op zijn outfit van vorig jaar in Malmö. “Joost Klein for Eurovision 2025“, luidt de veelzeggende caption onder die post.

Het verhaal rond Joost Klein en het Eurovisiesongfestival is ondertussen bekend. Vlak voor de juryfinale besloot de EBU, organisator van het Eurovisiesongfestival, hem toen namelijk te schorsen. Later bleek de zanger “een agressief gebaar” te hebben gemaakt naar een fotografe die hem na de halve finale ongevraagd bleef filmen. Uiteindelijk zou Joost Klein niet mogen meedoen aan de grote finale op zaterdag. Ondertussen is de zaak rond het incident geklasseerd zonder gevolgen.

Nederland

De European Broadcasting Union (EBU) had eerder al laten weten dat Joost Klein in 2025 gewoon weer welkom is op het Eurovisiesongfestival en ook de zanger zelf hintte daar al meermaals naar. Dat laatste heeft hij nu dus opnieuw gedaan met een reeks bizarre foto’s op Instagram. Die foto’s maken deel uit van de videoclip van zijn nieuwe nummer ‘Filthy Dog‘, maar het bijschrift verwijst wel naar een mogelijke nieuwe deelname.

Of Joost Klein effectief in Basel opnieuw op het podium van het Eurovisiesongfestival zal staan, is nog afwachten. Het is namelijk nog niet eens zeker dat Nederland opnieuw van de partij zal zijn. De deadline om die deelname te bevestigen lag op 15 september, maar Nederland kreeg uitzonderlijk uitstel tot 1 november.

Meer
Lees meer...