Joost Klein is volgend jaar opnieuw welkom op het Eurovisiesongfestival

De kans dat Joost Klein in 2025 opnieuw naar het Eurovisiesongfestival gaat, is weer wat groter geworden. Organisator EBU heeft namelijk laten weten dat de Nederlander terug welkom is.

Het verhaal rond Joost Klein en het Eurovisiesongfestival is ondertussen bekend. Vlak voor de juryfinale besloot de EBU, organisator van het Eurovisiesongfestival, hem toen namelijk te schorsen. Later bleek de zanger “een agressief gebaar” te hebben gemaakt naar een fotografe die hem na de halve finale ongevraagd bleef filmen. Uiteindelijk zou Joost Klein niet mogen meedoen aan de grote finale op zaterdag. Het precieze proces rond het volledige incident is nog bezig.

2025?

Sindsdien zijn er steeds meer berichten dat Joost Klein in 2025 een nieuwe poging zou willen wagen. Hij hintte daar een eerste keer naar op Pinkpop. Later bevestigde hij die ambitie op zijn Instagram.

En nu is er dus ook het bericht van de European Broadcasting Union (EBU) dat Joost Klein welkom is volgend jaar. “Als die deelname volgens de regels is, zie ik geen reden waarom hij zou worden uitgesloten”, zei Jean Philip De Tender, baas van de EBU, daarover in een interview met de Zweedse radiozender P4.

Eén dag later kwam Joost Klein zelf met een opvallend bericht. Op Instagram deelde hij namelijk een screenshot van een persoonlijk bericht van de EBU. “We hebben je volgend jaar nodig”, stond daarop te lezen. Hoe echt het bericht is, is niet bekend.

AVROTROS

Voor we eventueel Joost zullen terugzien op het Eurovisiesongfestival is er wel nog een klein probleem. De zender AVROTROS, die verantwoordelijk is voor Nederlandse inzending, heeft nog niet beslist op ze opnieuw zullen deelnemen. Zij wachten eerst concrete stappen af van de EBU over aanpassingen naar volgend jaar toe. Een onderzoek daarover is zojuist afgerond met enkele veranderingen.

Meer
Lees meer...