Joost Klein bevestigt op Instagram dat hij opnieuw naar Eurovisiesongfestival wil

Nadat Joost Klein op het podium van Pinkpop leek te teasen dat hij volgend jaar opnieuw naar het Eurovisiesongfestival wil, heeft hij dat nu ook bevestigd op zijn Instagramprofiel. Daar staat nu een korte, maar duidelijke boodschap van twee woorden: “Eurovision 2025”.

Hoewel het Eurovisiesongfestival van 2024 gewonnen werd door de Zwitserse Nemo, gaat het in de nasleep van de wedstrijd vooral over de diskwalificatie van de Nederlander Joost Klein. Hij werd net voor de start van de finale gediskwalificeerd na een incident backstage. Joost Klein droomde al lang van een deelname aan het Songfestival en zag dus zijn droom uit elkaar spatten. Maar volgens het motto “Joost Klein, droom groot” lijkt het erop dat hij volgend jaar opnieuw zijn kans wil wagen.

Diskwalificatie

Nog voor het Eurovisiesongfestival van start ging, was het al duidelijk dat Joost met Europapa een van de topfavorieten was. Hij plaatste zich vlot voor de finale, maar toen het tijd was voor de repetities voor die finale was er van Joost geen spoor te bekennen. Later bleek dat er een incident onderzocht werd. Joost zou een “agressief gebaar” gemaakt hebben naar een fotografe die hem na de halve finale ongevraagd bleef filmen. 

Uiteindelijk werd Joost klein om die reden gediskwalificeerd en mocht hij dus niet aantreden in de grote finale op zaterdag. Het onderzoek naar het incident is op dit moment nog steeds aan de gang. Maar Joost laat zijn hoofd duidelijk niet hangen, want hij lijkt een nieuwe deelname te plannen.

Eurovision 2025

Tijdens zijn optreden op Pinkpop afgelopen weekend verscheen er op het scherm de boodschap “Joost Klein 2025”, gevolgd door enkele beelden van tijdens het Eurovisiesongfestival. “Ze hebben iets afgepakt van ons land. Ze hebben onze droom afgepakt. Ik heb oma’s zien wenen in de straten, ik heb licht in duisternis zien veranderen. Maar dit is niet hoe het verhaal eindigt. Dat beloof ik jou”, viel er daarna te horen, waarna die laatste woorden ook in het Arabisch op het scherm verschenen.

Niet veel later bevestigde Joost Klein zijn ambitie voor een nieuwe deelname aan het Eurovisiesongfestival ook op Instagram. In zijn bio staat nu de simpele boodschap “Eurovision 2025” te lezen, waarmee Joost dus bevestigt dat hij opnieuw wil deelnemen aan de wedstrijd. Daarnaast veranderde Joost Klein ook de naam van zijn uitzendkanaal op Instagram naar “Eurovision 2025”.

De Nederlandse omroep AVROTROS liet recent wel weten dat het niet zeker is of het in de toekomst nog wil deelnemen aan het Eurovisiesongfestival. “Het festival is opgericht om via muziek landen met elkaar te verbinden. Dit zou het uitgangspunt moeten zijn. Tot het moment dat AVROTROS vertrouwen heeft dat er aanpassingen zullen gebeuren en de artiest opnieuw centraal komt te staan, houden we de deelname aan het Songfestival in beraad”, schreef het toen in een statement.

Joost Klein Instagram
Instagram joostklein
Meer
Lees meer...