Advocaat Joost Klein wil nieuwe mensen verhoren in verband met incident tijdens Eurovisiesongfestival

Joost Klein en zijn advocaat willen dat er verdere onderzoeken komen naar aanleiding van het beruchte incident dat ervoor zorgde dat de Nederlandse zanger uitgesloten werd van het Eurovisiesongfestival. Zij willen in Nederland extra mensen verhoren.

Eerder deze maand barstte in het Zweedse Malmö de zaak rond de Nederlandse zanger Joost Klein los. De EBU, organisator van het Eurovisiesongfestival, besloot hem toen namelijk te schorsen. Later bleek de zanger “een agressief gebaar” te hebben gemaakt naar een fotografe die hem na de halve finale ongevraagd bleef filmen. Uiteindelijk zou Joost Klein niet mogen meedoen aan de grote finale op zaterdag.

Hoewel de zaak aanvankelijk snel afgerond leek, heeft de Zweedse advocaat van Joost Klein – Jan-Åke Fält – recent toch zijn twijfels uitgesproken over enkele zaken. Volgens hem ontkent de zanger namelijk de feiten zoals ze nu voorgesteld worden. Hij zou zich naar eigen zeggen niet hebben schuldig gemaakt aan bedreiging. Fält stuurt aan op vrijspraak.

Extra verhoren

De Zweedse krant Expressen schrijft nu dat de advocaat van Joost Klein een aantal mensen wil verhoren in verband met het incident. Het gaat om mensen die in Nederland wonen, waardoor ze ook in Nederland zouden verhoord kunnen worden. Over welke getuigen het gaat, is niet bekend.

Aanklager Fredrik Jönsson uit Malmö moet nu beslissen of zo’n verhoren toegelaten zijn. Daarna moet hij een zogeheten Europees onderzoeksbevel aanvragen. Hoelang dat zal duren, is niet bekend. Als dat goedgekeurd is, kan er aan de Nederlandse politie een verzoek gedaan worden om de verhoren te doen.

Meer
Lees meer...