Advocaat Joost Klein: “Hij ontkent elk misdrijf tijdens het Eurovisiesongfestival”

Er is een nieuwe ontwikkeling over de gebeurtenissen rond Joost Klein op het Eurovisiesongfestival. Volgens zijn advocaat ontkent de Nederlandse artiest namelijk alle beschuldigingen. Hij vraagt dan ook de volledige vrijspraak.

Ongeveer een week geleden barstte in het Zweedse Malmö de zaak rond de Nederlandse zanger Joost Klein los. De EBU, organisator van het Eurovisiesongfestival, besloot hem toen namelijk te schorsen. Later bleek de zanger “een agressief gebaar” te hebben gemaakt naar een fotografe die hem na de halve finale ongevraagd bleef filmen.

Uiteindelijk zou Joost Klein niet mogen meedoen aan de grote finale op zaterdag. De Zweedse politie kwam begin deze week met meer details rond de zaak. Zij zouden het incident namelijk als spoedprocedure behandelen omdat er voldoende bewijzen waren en Joost alles ook zou bekend hebben.

Advocaat

Volgens Jan-Åke Fält, de Zweedse advocaat van de zanger, klopt dat laatste echter niet. Aan SVT laat die nu namelijk weten dat Joost Klein alle beschuldigingen aan zijn adres ontkent.

“Zoals ik het begrijp, was er een overeenkomst tussen hem en het management. Het was een emotionele gebeurtenis waarbij hij niet gefotografeerd wou worden toen hij het podium verliet. Hij zou worden opgewacht door zijn team, maar er was een fotograaf. Hij vroeg ​​die persoon om te stoppen met filmen. Vervolgens duwde hij de camera weg. Hij ontkent dat hij deze persoon heeft bedreigd”, legt de advocaat uit.

Proces?

Fält zegt dat de voorlopige procesdatum is vastgelegd op begin juni, maar dat het onderzoek van de Zweedse politie nog niet is afgerond. “Wij hebben toegang gehad tot het onderzoek en hebben nu de mogelijkheid om er commentaar op te geven. Wij zullen vragen om enkele Nederlanders te verhoren. Dan zien we wel of we er doorheen komen. Ik schat de kansen op een vrijspraak hoog in”, besluit de advocaat.

Meer
Lees meer...