Journalist die opriep tot “herrijzenis van de KKK” wordt vervangen door zwarte vrouw

In de Amerikaanse staat Alabama zei de hoofdredacteur van de krant Democrat-Reporter dat de Ku Klux Klan opnieuw moet opstaan. Nu wordt Elecia R. Dexter, een zwarte vrouw, hoofdredacteur en uitgever van het blad.

De 79-jarige Goodloe Sutton, die de afgelopen vijftig jaar de leiding had over de Democrat-Reporter, moest opstappen omdat politici en lezers hem onder druk zetten. Sutton had een artikel geschreven waarin hij pleitte voor de terugkeer van de KKK en hij was erg scherp voor de Democraten. Doug Jones, de senator uit Alabama, tweet dat hij het een goede zaak vindt dat Sutton opstapt: “Zijn gevaarlijke denkbeelden vertegenwoordigen Alabama niet. Ze hebben geen plaats onder de lokale kranten in Alabama die elke dag goed werk leveren. De lezers verdienen beter dan deze racistische uitlatingen.”

Zwarte vrouw in plaats

De woorden van Sutton, nadat hij z’n ontslag ingediend had: “Ik ga bier drinken en seks hebben met jonge vrouwen.”

Elecia R. Dexter, ironisch genoeg een zwarte vrouw, neemt het roer van hem over. “Mevrouw Dexter komt op een belangrijk moment in de geschiedenis van de krant binnen”, staat er te lezen in de Democrat-Reporter. “U kan het volste vertrouwen hebben dat zij erin zal slagen om deze uitdagende tijden aan te kunnen.”

Gerenommeerd journalist

Sutton en zijn vrouw Jean verwierven in de jaren ’90 nationale bekendheid doordat ze een corruptieschandaal bij de lokale politiediensten blootlegden. Jean Sutton is in 2003 overleden aan de gevolgen van kanker.

Zoo.text
Meer
Lees meer...