Julia Roberts wilde enkel meespelen in ‘Friends’ als Matthew Perry een paper over kwantumfysica schreef

In de tien seizoenen van Friends zijn heel wat grote namen de revue gepasseerd. Een daarvan was Julia Roberts en die had één bijzondere voorwaarde om mee te spelen in de sitcom.

Julia Roberts is natuurlijk bekend van films als Notting Hill en Pretty Woman, maar de actrice duikt ook op in enkele afleveringen van Friends. Daarin speelt ze het oude klasgenootje en de nieuwe vlam van Chandler (Matthew Perry), maar ook naast de schermen konden de twee het uitstekend met elkaar vinden.

Kwantumfysica

https://www.youtube.com/watch?v=zesZ9qZNQk0

In een interview met The Hollywood Reporter spraken de makers over hoe ze Julia Roberts in Friends kregen. En daarbij was een belangrijke rol weggelegd voor Matthew Perry. Kevin Bright, co-creator van Friends legt uit: “Matthew vroeg haar om mee te spelen in de reeks. Zij schreef hem terug: ‘Schrijf een paper over kwantumfysica en ik doe het’.”

En Matthew ging die uitdaging niet uit de weg en verdiepte zich in de wereld van de kwantumfysica. “Volgens mij ging Matthew toen mee in haar spelletje en schreef hij de paper en faxte hij die haar de volgende dag door”, vertelt Bright verder. Uiteindelijk speelde Julia Roberts mee in de twee delen van ‘The One After the Superbowl’ uit het tweede seizoen van Friends.

“Flirten via fax”

De makers weten niet of Matthew en Julia elkaar al voor de opnames ontmoet hadden, maar “ze was geïnteresseerd in hem vanop een afstand want hij was zo charmant”. Het bleef dan ook niet bij een fax met een paper over kwantumfysica. “Er werd veel geflirt over fax”, legt schrijver Alexa Junge uit. “Ze gaf hem vragenlijsten met vragen als als: ‘Waarom zou ik met je op date moeten gaan?’. Iedereen van de makers hielp hem dan om haar uit te leggen waarom. Hij kon het zeker ook zonder ons doen, maar er was geen twijfel dat wij Team Matthew waren en hem zouden helpen.”

En dat was niet zonder succes. “Ik weet niet of het liefde op het eerste gezicht was, maar al snel begonnen ze te daten”, vertelt Michael Lembeck, die de twee afleveringen regisseerde. “Chandler gaat op date met Julia Roberts en ik ga naar huis naar mijn vreselijke vriendin. Dat is wat ik me nog herinner van die aflevering.” Matthew en Julia hadden van 1995 tot 1996 een relatie.

Friends is een van onze favoriete reeksen op Netflix, bekijk hier de volledige top 50.

Lees ook:

Meer
Lees meer...