JUNNY overtuigt tijdens eerste passage in België met z’n stem én persoonlijkheid

Op dinsdag 28 maart stond de Koreaans-Canadese singer-songwriter JUNNY in La Madeleine in Brussel. Hij bracht er zijn nummers in een intieme setting, waarbij z’n imposante vocals volledig tot hun recht komen. Zelden zagen we een artiest aan het werk die zo begaan was met z’n publiek en iedereen het gevoel wilde geven dat ze een persoonlijke ervaring hadden.

JUNNY stond eerder deze week voor de eerste keer in ons land en dat zal – zo beloofde hij tijdens z’n optreden althans – niet z’n laatste keer zijn. De Koreaans-Canadese singer-songwriter werkte lang achter de schermen voor andere artiesten, maar trad recent uit de schaduw met zijn eerste studioalbum ‘blanc’. En tijdens zijn optreden merkten we duidelijk dat de spotlight is waar hij thuishoort.

JUNNY

JUNNY is geboren in Zuid-Korea maar verhuisde toen hij vier was naar Vancouver in Canada. Daardoor groeide hij op met een combinatie van Koreaanse en Westerse muziek. Die combinatie is ook te merken in zijn muziek, die invloeden heeft uit R&B, jazz, hiphop en rockmuziek. Enkele jaren geleden verhuisde JUNNY terug naar Zuid-Korea om daar aan z’n muziekcarrière te werken. Hij maakte hij zo al nummers voor verschillende K-popsterren. In 2020 werkte hij zo mee aan Mmmh, het solodebuut van Kai van EXO. Een jaar later werkte hij samen met Baekhyun van EXO voor het nummer Privacy. Daarnaast schreef hij ook al verschillende nummers voor JAY B van GOT7, de verschillende units van NCT en solozangeres IU. 

Vorig jaar bracht hij dan zijn eerste soloalbum ‘blanc’ uit. In dat album is de veelzijdigheid van JUNNY duidelijk te merken. Voor ‘blanc’ werkte hij ook samen met Chung Ha, pH-1 en UNE. Het album werd de aanzet van de eerste tour van JUNNY. En die stopte ook in ons land.

JUNNY in La Madeleine

Hoewel JUNNY nog niet lang bezig is met zijn eigen muzikale carrière heeft hij duidelijk wel al heel wat trouwe fans. Die waren uiteraard aanwezig in La Madeleine voor zijn eerste optreden op Belgische bodem. In het interview dat we voor het optreden hadden met JUNNY liet hij al weten dat hij uitkeek naar de stop in België. “België is een van de plaatsen waar ik altijd al naartoe wilde gaan. Ik kijk ernaar uit om naar daar te gaan, het eten te proberen en de sfeer op te snuiven”, liet hij toen weten.

Het werd een intiem concert, waarvoor de kleinere zaal in Brussel zich perfect leende. Voor JUNNY van start ging, werd het publiek opgewarmd door DJ MINJEONG, die ook tijdens het optreden de muziek regelde vanop het podium. Tijdens haar set van een halfuur stoomde de vrouwelijke dj het publiek klaar met een mix van Westerse en K-popmuziek. Wat een perfecte combinatie is met JUNNY die in zijn werk ook steeds K-pop weet te mixen met Westerse muziekstijlen.

Toen het publiek opgewarmd was, verscheen JUNNY op het podium. Hij werd warm onthaald en na het initiële geschreeuw, schakelde de zaal al snel over op harmonieus gezang. Elk nummer werd uit volle borst meegezongen, waarbij de zaal pas uit de toon viel toen JUNNY hen vroeg om Eyes, Nose, Lips van Taeyang te zingen.

Intiem en persoonlijk

JUNNY combineerde tijdens zijn set z’n nieuwe nummers van het album ‘blanc’ (en z’n nieuwste single Optimist) met z’n oudere nummers. Zo stak hij ook enkele van zijn R&B-nummers in de set, die hij uitbracht op zijn tweeluik Vivid, Pt.1 en Vivid, Pt.2 uit 2019. De mix tussen zijn oudere en nieuwere werk zorgde er ook voor dat we tijdens het optreden door verschillende genres fietsten. Waarbij JUNNY naast z’n zangtalent ook zijn dance moves kon etaleren. En die werden zeker ook gesmaakt door het publiek.

JUNNY is een van die artiesten die live nóg beter klinkt dan op cd. Tijdens het optreden verbaasden we ons meermaals over de uithalen en vocale riffs die aan sommige nummers werden toegevoegd. Om dat in een zeer kleine en intieme setting te horen, gaf het concert iets magisch. De zanger sprak het publiek persoonlijk toe, vroeg hen om suggesties en nam ook enkele cadeautjes in ontvangst. Zo kreeg hij een voetbaltruitje van Kevin De Bruyne dat hij op het einde van z’n optreden (dat plaatsvond tijdens de match Duitsland-België) zelfs droeg.

Na het optreden stapte JUNNY ook van het podium om elke fan die dat wilde een handtekening of selfie te geven. Het onderstreepte het gevoel dat we eigenlijk bij het hele concert hebben, alsof je een van je vrienden gaat steunen tijdens een van z’n eerste grote optredens. We overhoorden zo enkele gesprekjes van JUNNY met fans, waarbij het gewoon ging over het weer of over hoe frietjes Belgisch zijn en niet Frans. Het zijn die kleine gebaren die ervoor zorgen dat JUNNY heel snel een heel trouwe fanbase wist op te bouwen. En dit zijn zeker fans voor het leven.

Setlist:

 1. Color Me (Feat. CHUNG HA)
 2. Obvious
 3. Not About You
 4. Mugshot (Feat. UNE)
 5. AURA (Feat. pH-1) (Prod. GXXD)
 6. FAME (JAY B Feat. JUNNY)
 7. Optimist (Feat. Blase)
 8. Nostalgia (Feat. JAY B)
 9. By My Side
 10. MOVIE
 11. sober (Feat. YOUHA)
 12. solo (Feat. lullaby)
 13. Distance (Prod. Holymoley!)
 14. Acapella suggesties van het publiek
 15. Trust (Feat. Punchnello) (Prod. Holymoley!)
 16. Say (Feat. Tobias Dray)
 17. Zone
 18. Feel That
 19. For The Weekend (Feat. Paloalto)
 20. Get Ya! (Feat. pH-1)
 21. OH!!
 22. Thank You

Beluister hier het album ‘blanc’:

Meer
Lees meer...