Koreaans-Canadese singer-songwriter JUNNY komt naar Brussel

De Koreaans-Canadese singer-songwriter JUNNY (주니) komt naar La Madeleine in Brussel. Recent trok JUNNY op z’n eerste Noord-Amerikaanse tour en nu komt de zanger naar Europa. JUNNY zal te zien zijn in dertien Europese steden, waaronder dus ook Brussel op dinsdag 28 maart 2023.

Fans van K-pop hebben alweer een nieuw concert om naar uit te kijken. De Koreaans-Canadese singer-songwriter JUNNY komt namelijk naar ons land. JUNNY bracht vorig jaar z’n debuutalbum ‘blanc’ uit, maar schreef daarvoor al verschillende hits voor K-popartiesten. Hij zal voor het eerst in ons land te zien zijn.

JUNNY

JUNNY is geboren in Zuid-Korea maar verhuisde toen hij vier was naar Vancouver in Canada. Daardoor groeide hij op met een combinatie van Koreaanse en Westerse muziek. Die combinatie is ook duidelijk te merken in zijn muziek, die sterke invloeden heeft uit R&B, jazz, hiphop en rockmuziek. Enkele jaren geleden verhuisde JUNNY terug naar Zuid-Korea om daar aan z’n muziekcarrière te werken. Hij maakte hij zo al nummers voor verschillende K-popsterren. In 2020 werkte hij zo mee aan Mmmh, het solodebuut van Kai van EXO. Een jaar later werkte hij samen met Baekhyun van EXO voor het nummer Privacy. Daarnaast schreef hij ook al verschillende nummers voor JAY B van GOT7, de verschillende units van NCT en solozangeres IU.

Vorig jaar bracht hij dan zijn eerste soloalbum ‘blanc’ uit. In dat album is de veelzijdigheid van JUNNY duidelijk te merken. Voor ‘blanc’ werkte hij ook samen met Chung Ha, pH-1 en UNE. Het album werd de aanzet van de eerste tour van JUNNY. Die trok in september 2022 langs tientallen steden in Noord-Amerika en nu is het de beurt aan Europa.

De Europese tak van de ‘blanc’-tour van JUNNY zal halt houden in Londen, Dublin, Kopenhagen, Oslo, Stockholm, Wenen, Amsterdam, Brussel, Milaan en Zurich. Er zijn nog twee andere stops die voorlopig nog niet aangekondigd zijn. Het concert in Brussel gaat door op dinsdag 28 maart 2023 in La Madeleine in Brussel.

Tickets voor het concert van JUNNY in La Madeleine in Brussel gaan op maandag 30 januari 2023 om 18 uur in voorverkoop via de website greenhousetalent.com.

Meer
Lees meer...