K-drama ‘The Whirlwind’ krijgt officiële trailer

Eind deze maand verschijnt de nieuwe Zuid-Koreaanse reeks The Whirlwind op Netflix. Het gaat om een politiek drama, waarin een premier tot drastische middelen overgaat omdat hij het niet eens is met de president. De reeks heeft nu een officiële trailer gekregen.

Netflix pakt binnenkort uit met een nieuwe K-drama. Deze keer gaat het niet om een romantische reeks als Queen of Tears, een komedie als Chicken Nugget of een horrorreeks als Parasyte: The Grey, maar wel om het politiek drama The Whirlwind. Netflix heeft nu de officiële trailer voor de serie gelost.

The Whirlwind

In The Whirlwind volgen we Park Dong-ho (Sol Kyung-gu). Hij is de eerste minister van Zuid-Korea en wil iets doen aan de corrupte president. Die president gooit het namelijk op akkoordjes met rijke families, aka chaebols in het Koreaans, om zo hun bedrijven te steunen. Maar Park Dong-ho vindt dit oneerlijk en wil er iets aan doen. Hij gaat voor een wel heel drastische oplossing.

In de trailer wordt al meteen duidelijk dat Park Dong-ho de president vermoord heeft. Daardoor komt hij zelf tijdelijk aan de macht. Die periode zal hij gebruiken om “de wereld omver te gooien”. Maar daar probeert Jung Soo-jin (Kim Hee-ae), de vicepremier voor Economie, een stokje voor te steken.

De hoofdrollen worden gespeeld door twee bekende Zuid-Koreaanse acteurs. Sol Kyung-gu was zo al te zien in tientallen films waaronder Yaksha: Ruthless OperationsKill Boksoon en Memoir of a Murderer. Kim Hee-ae kan je kennen van Queenmaker en The World of the Married. De reeks is geregisseerd door Kim Yong-wan (If You Wish Upon Me).

Bekijk hier de officiële trailer voor The Whirlwind:

The Whirlwind verschijnt op vrijdag 28 juni op Netflix. In tussentijd op zoek naar iets anders? Bekijk dan hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...