Zuid-Koreaanse horroreeks ‘Parasyte: The Grey’ staat nu op Netflix

Vanaf vandaag kan je op Netflix kijken naar de nieuwe Zuid-Koreaanse reeks Parasyte: The Grey. Hoewel de naam van de reeks sterk lijkt op de Oscarwinnende Zuid-Koreaanse film van Bong Joon-ho, Parasite, hebben de twee niets met elkaar te maken. De reeks is namelijk gebaseerd op de Japanse mangareeks Parasyte.

Netflix heeft vandaag de horrorreeks Parasyte: The Grey gelost. De reeks gaat – zoals de naam al doet vermoeden – over parasieten die een gevaar vormen voor de mensheid.

Parasyte: The Grey

Netflix is een indrukwekkende Zuid-Koreaanse reeks rijker. Parasyte: The Grey is gebaseerd op de mangareeks Parasyte van Hitoshi Iwaaki, maar werd wel aangepast. Zo staat er een vrouw centraal in de reeks, terwijl het in de manga ging om een man. We bevinden ons in een wereld die overmeesterd wordt door parasieten. Deze parasieten nestelen zich in het menselijke brein en lichaam. We volgen Jung Soo-in (Jeon So-nee). Zij raakt geïnfecteerd door een parasiet in haar hand, maar deze kan niet doordringen tot haar hersenen, waarna ze besluit om ermee verder te leven als een zogenaamde mutant.

Daarnaast volgen we ook Seol Kang-woo (Koo Kyo-hwan), die in water vol parasieten op zoek gaat naar zijn vermiste zus en Choi Jun-kyung (Lee Jung-hyun), die de leider is van het team ‘The Grey’ dat parasitair water onderzoekt. Haar werk is alles in haar leven nadat ze haar man verloor aan de parasieten.

Parasyte: The Grey is geregisseerd door Yeon Sang-ho, die in het verleden ook verantwoordelijk was voor de geprezen zombiefilm Train to Busan en de reeks Hellbound. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Jeon So-nee (Our Blooming Youth), Koo Kyo-hwan (D.P.), Lee Jong-hyun (Peninsula), Kwon Hae-hyo (Vigilante) en Kim In-kwon (The King’s Affection).

Bekijk hier de officiële trailer voor Parasyte: The Grey:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...