K-popfestival MIK komt naar Parijs

Sinds dit jaar heeft Europa een eigen K-popfestival. Het gaat daarbij om MIK Festival. De eerste editie ging afgelopen zomer door in Londen en nu komt er een tweede editie. Die staat gepland voor zaterdag 18 en zondag 19 februari en zal doorgaan in de Accor Arena in Parijs.

In juli vond in Londen de eerste editie van MIK Festival plaats. Dat was een tweedaags festival waarop artiesten van Zuid-Koreaanse bodem centraal stonden. Die werden ingedeeld in een K-hiphopdag en een K-popdag. Het festival komt in februari al terug en strijkt daarbij neer in een nieuwe stad.

MIK Festival Paris

De afgelopen dagen teasde MIK Festival dat het met een nieuwe locatie zou komen voor de volgende editie. Die locatie is nu bekend. Het gaat om Parijs, waarmee het festival toch wat dichter in onze buurt komt.

Tijdens de eerste editie van MIK Festival in Londen waren op de eerste festivaldag acht K-popartiesten te zien. Het ging toen om de groepen Red Velvet, Pentagon, Viviz, Golden Child en Cherry Bullet. Daarnaast waren er ook optredens van soloartiesten Suho (EXO), Chung Ha en Holland. De tweede dag stond in het teken van K-hiphop. Daarbij reisden Jay Park, Loco, Gray, Lee Hi, Epik High, Dok2, PH-1 en Jessi af naar het Southwark Park in Londen. Er zijn voorlopig nog geen namen bekend voor MIK Festival Paris, daarbij is het dus ook nog niet duidelijk of we ook daar twee themadagen zullen krijgen.

De editie in Parijs zal er al sowieso heel wat anders uitzien, aangezien het niet gaat om een openluchtfestival. De optredens zullen namelijk doorgaan in de overdekte Accor Arena, wat natuurlijk welkom is tijdens de winterdagen.

Bekijk hier de aankondiging van MIK Festival Paris:

Meer
Lees meer...