K-popgroep BBGIRLS neemt afscheid van Youjoung en gaat verder met drie leden

De K-popgroep BBGIRLS, die vroeger bekend was als Brave Girls, heeft haar eigen agentschap opgericht. Daarbij nemen ze ook afscheid van een van de vier leden. Youjoung heeft namelijk zelf beslist om uit de groep te stappen.

De K-popgroep BBGIRLS, die tot 2023 bekend was onder de naam Brave Girls, zal vanaf nu bestaan uit drie leden in plaats van vier. Youjoung heeft namelijk besloten om de groep te verlaten. De andere drie leden zullen hun toekomstige activiteiten beheren via hun eigen agentschap.

BBGIRLS

Brave Girls debuteerde in 2011. De groep bestond oorspronkelijk uit vijf leden, Eunyoung, Seo-a, Yejin, Yoojin en Hyeran. In 2016 kwam er dan een grote vernieuwing van de groep. Daarbij verlieten Eunyoung, Seo-a en Yejin Brave Girls en kwamen er vijf nieuwe leden bij: Minyoung, Youjoung, Eunji, Yuna en Hayun. Yoojin verliet de groep in 2017 en in 2019 volgden ook Hyena en Hayun. Sindsdien is de groep dus met vier: Minyoung, Youjoung, Eunji en Yuna.

De groep bleef lang onder de radar, maar daar kwam in 2021 plots verandering in. Toen ging het Rollin’, een nummer dat de groep in 2017 uitbracht, viraal door een video op YouTube. In die video is te zien hoe het nummer een gigantische hit is bij het Zuid-Koreaanse leger. Zo gaan de militairen helemaal uit hun dak bij het horen van Rollin’ en zingen ze uit volle borst mee. De groep haalde door die heropleving van Rollin’ haar eerste overwinningen in Zuid-Koreaanse muziekshows en Rollin’ was in het voorjaar van 2021 niet weg te denken uit de Zuid-Koreaanse hitlijsten. Het succes van Rollin’ lanceerde de groep zo en ze scoorden later nog hits met Chi Mat Ba Ram en We Ride. In 2022 waren ze ook te zien in het programma Queendom 2.

In 2023 kwam het nieuws van het einde van de groep. De vier leden beëindigden hun contract bij Brave Sound Entertainment, maar stelden hun fans wel gerust door te zeggen dat het maar om een korte breuk ging. En inderdaad, enkele maanden later kwam het viertal terug, met de nieuwe naam BBGIRLS en werden ze gemanaged door Warner Music Korea.

Drie leden

BBGIRLS kwam deze week met twee grote aankondigingen. In de eerste plaats kondigde de meidengroep aan dat ze hun exclusieve contract met Warner Music Korea beëindigd hebben. Vanaf nu zullen ze hun activiteiten beheren via hun eigen agentschap, dat de toepasselijke naam BBGIRLS Company kreeg.

Daarnaast was er ook slechter nieuws. “Na diepgaande gesprekken heeft Youjoung besloten om haar activiteiten als lid van BBGIRLS te beëindigen. De andere leden respecteren haar opinie. We bedanken Youjoung voor haar langdurige inzet als lid van BBGIRLS en we zullen haar in de toekomst blijven steunen.”

BBGIRLS zal vanaf nu verder gaan met drie leden: Minyoung, Eunji en Yuna. Zij zullen vanaf nu dus zelf instaan voor hun management via hun eigen agentschap BBGIRLS Company.

Meer
Lees meer...