K-popgroep BTS breekt àlle records op YouTube met nieuw nummer ‘Boy With Luv’

K-popgroep BTS heeft vrijdag hun nieuwste nummer ‘Boy With Luv’ uitgebracht. Het nummer heeft nu al verschillende records gebroken waardoor het duidelijk mag zijn: K-pop kan niet meer vermeden worden. 

Boy With Luv, het nieuwste nummer van BTS en titeltrack van hun nieuwe album ‘Map of the Soul: Persona’, is nog maar sinds vrijdag uit, maar heeft nu al meerdere prestigieuze records gebroken. Waaronder de felbegeerde titel van video met de meeste likes op YouTube in 24 uur.

Meeste views in 24 uur

De videoclip van Boy With Luv werd in de eerste 24 uur meer dan 80 miljoen keer bekeken. Het precieze cijfer is nog niet bekendgemaakt, maar YouTube liet al weten dat BTS het record te pakken heeft. Het record voor de meeste YouTubeviews in 24 uur stond sinds vorige week op naam van de K-popmeisjesgroep Blackpink en hun nieuwe nummer Kill This Love. In totaal wist die clip in 24 uur 56,7 miljoen views te verzamelen, maar daar zit BTS nu dus nog eens meer dan 20 miljoen views boven.

Naast de meest views in 24 uur heeft BTS in diezelfde tijdperiode ook twee andere records verbroken. Zo kreeg de video de meeste likes, 6,7 miljoen om precies te zijn, maar ook de meeste dislikes, 200.000 stuks. Maar dat ze daarvan wakker zullen liggen, lijkt ons onwaarschijnlijk.

100 miljoen views

Daarnaast is Boy With Luv ook de video die het snelste 100 miljoen views verzamelde op YouTube. Daar had BTS 37 uur en 37 minuten voor nodig. Ook dit record stond sinds vorige week op naam van de meisjes van Blackpink, maar zij hadden nog twee dagen en veertien uur nodig om 100 miljoen views te halen.

Op dit moment staat Boy With Luv ook in ons land nog steeds op één in de trendinglijst op YouTube. De trendinglijst geeft aan welke video’s op dit moment het meeste bekeken worden in een bepaalde regio. De video blijft dus nog steeds de meest bekeken video op het moment en zal dus mogelijk nog meer records breken.

Wereldwijde fans

Het is niet de eerste keer dat BTS dit record binnenhaalt, bij hun laatste nummer, Idol, haalde BTS in 24 uur 45,9 miljoen views binnen. Dat was toen ook genoeg voor het record. Maar dat record werd al scherpgesteld door Ariana Grande met 55,4 miljoen views in 24 uur en vorige week nog door de K-popgroep Blackpink met 56,7 miljoen views.

Sinds de lancering van Boy With Luv heeft BTS het nummer al live gebracht in het populaire Amerikaanse programma Saturday Night Live. Dit was het eerste live-optreden van het nummer en toont aan dat BTS steeds meer aandacht heeft voor de internationale fans. Normaal brengt de K-popgroep hun nieuwe nummer eerst in hun eigen land, Zuid-Korea, maar nu kiezen ze er dus bewust voor om hun Amerikaanse fans de eer te gunnen.

Bekijk hier de videoclip van Boy With Luv:

Meer
Lees meer...