K-popgroep BTS duikt op in nieuwe aflevering van ‘The Simpsons’

BTS, de populairste Zuid-Koreaanse boysband van het moment, is opgedoken in een recente aflevering van ‘The Simpsons’. De k-popgroep duikt wereldwijd steeds vaker op en na hun passage op de Grammy’s lijkt het duidelijk dat de Zuid-Koreanen Amerika voor zich hebben gewonnen. En dan kan een passage in ‘The Simpsons’ natuurlijk niet ontbreken.

K-pop is zich steeds meer aan het binnenwerken in de mainstream muziekwereld en daarbij is het vooral de boysband BTS die wereldwijd aan een indrukwekkend parcours bezig is. De zevenkoppige boysband verschijnt te pas en te onpas op de Amerikaanse tv en daarvoor moeten ze zelfs niet fysiek aanwezig zijn, zo blijkt uit de laatste aflevering van de animatiereeks The Simpsons.

BTS in The Simpsons

Er duiken wel vaker bekende mensen op in The Simpsons, maar BTS moet het voorlopig met een kleine, subtiele cameo doen. De familie Simpson bevindt zich in Zuid-Korea en loopt daar voorbij een affiche aan een restaurant. Op die affiche staat te lezen: “BTS hier vandaag”.

Later passeren ze nog een bordje met daarop: “BTS ARMY recruitment centert”. Dat laatste is een verwijzing naar de enorme fanbase van BTS, de zogenaamde ARMY. Die viel onlangs nog in de prijzen op de iHeartRadio Music Awards. Daar ging BTS, of eigenlijk hun ARMY, naar huis met de award voor ‘Best Fan Army’, waarbij het onder andere de Arianators van Ariana Grande, de Swifties van Taylor Swift en de Beliebers van Justin Bieber versloeg.

Het is niet de eerste keer dat er verwijzingen naar K-pop opduiken in The Simpsons, eerder was Psy, de zanger van de oorwurm Gangnam Style al te zien in de reeks.

Wereldtournee uitverkocht

Dat je niet meer om BTS heen kan, werd onlangs nog eens sterk duidelijk. De concerten in het Wembley Stadium in Londen (90.000 plaatsen) en Stade de France in Parijs (80.000 plaatsen) waren in een uur allebei uitverkocht. Daardoor werden er nieuwe concerten aangekondigd voor die twee locaties en ook die waren in no time uitverkocht.

Het kostte de Zuid-Koreanen dus maar enkele uren om in de twee Europese steden 340.000 tickets te verkopen. Er zijn maar enkele artiesten die er ooit in geslaagd zijn om het Wembley Stadium uit te verkopen, laat staan twee keer. BTS komt zo op een rijtje met Beyoncé, Michael Jackson, Oasis, Queen, Madonna, Take That en Ed Sheeran. Eminem en de Spice Girls verkochten het stadium net als BTS twee keer uit, de jongens van One Direction deden daar nog een schepje bovenop en speelden drie avonden voor een uitverkocht stadium.

Opkomend album breekt nu al records

Maar het is niet enkel de wereldtournee van BTS die records breekt. Ook hun nieuwe album ‘Map of the Soul: Persona’ dat pas volgende maand uitkomt, is nu al records aan het breken. Het album, waarvoor letterlijk enkel de naam bekend is, werd al meer dan 2,68 miljoen keer gepreorderd.

Ter vergelijking, het best verkochte album van 2017 was de ‘Divide‘ van Ed Sheeran, dat album ging toen 6,2 miljoen keer over de toonbank. Ed Sheeran werd toen op de voet gevolgd door Taylor Swift die 4,5 miljoen exemplaren verkocht van ‘Reputation‘. De derde plaats was voor P!nk met ‘Beautiful Trauma‘, dat dat jaar 1,8 keer verkocht wordt. BTS zou dus nu al op die derde plaats staan met een album waarvoor er nog niet eens een single uitgebracht is.

Meer
Lees meer...