K-popgroep Kep1er blijft bestaan, maar zonder Yeseo en Mashiro

Er wordt nu al enkele weken gespeculeerd over de toekomst van de K-popgroep Kep1er. De groep werd gevormd in het programma Girls Planet 999, waarin de negen leden een contract van 2,5 jaar wonnen. Die periode loopt volgende maand af, waardoor fans vreesden dat de groep zou verdwijnen. Maar nu komt het nieuws dat de groep zal blijven bestaan, maar dan met twee leden minder.

Goed en slecht nieuws voor fans van Kep1er. Zeven leden van de groep zullen hun contract met WAKEONE en SWING Entertainment namelijk verlengen, waardoor de meidengroep zal blijven bestaan. Yeseo en Mashiro besloten echter om hun contract niet te verlengen.

Kep1er

Kep1er is een negenkoppige meidengroep die haar debuut maakte in januari 2022. De leden van de groep werden gekozen in de talentenjacht Girls Planet 999. Daarin stond een contract van 2,5 jaar op het spel. De negen meisjes die het beste scoorden, kregen een plaatsje in de groep en waren dus voor minstens 2,5 jaar een lid van Kep1er.

Het is niet de eerste keer dat er zo’n tijdelijke groepen gevormd worden in K-pop. Dat was eerder al het geval met onder andere I.O.I, IZ*ONE en WANNA ONE. Deze groepen hielden echter allemaal op met bestaan wanneer hun contract ten einde liep. Daardoor vreesden heel wat fans van Kep1er dat de groep hetzelfde lot stond te wachten. Maar nu komt het nieuws dat de groep zal blijven bestaan, maar dan wel in een iets andere bezetting.

Zeven leden

De afgelopen weken waren er in Zuid-Koreaanse media al heel wat verschillende geruchten verschenen over de toekomst van Kep1er, maar nu zijn het de agentschappen WAKEONE en SWING Entertainment, die samenwerken om de groep te managen, die met een statement komen. Daarin laat het weten dat Yujin, Xiaoting, Chaehyun, Dayeon, Hikaru, Huening Bahiyyih en Youngeun besloten hebben om hun contract bij het agentschap te verlengen en dus actief zullen blijven als Kep1er.

Yeseo en Mashiro besloten om hun contract niet te verlengen. Daardoor zullen de concerten van Kep1er, die gepland staan op 13, 14 en 15 juli het afscheid worden van de twee leden. Op maandag 3 juni verschijnt het eerste studioalbum van Kep1er, dat dus ook het enige met negen leden zal zijn.

Meer
Lees meer...